מצרכים
מרק:
- קילו עגבניות
- ראש שום
- 3 כפות שמן זית
- חצי ליטר מים
- כפית גדושה קמח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית מלח
- כפית סוכר
- חופן עלי אורגנו
- מוצרלה- אופציונלי
קערת לחם:
קרוטונים:
- תוכן קערות הלחם
- 3 כפות שמן זית
- כפית שום גבישי
אופן ההכנה
- מכינים קערות לחם למרק
- חותכים עגבניות לרבעים, עם הקליפה, בלי החלק הירוק של הראש, ומניחים בסיר.
- חותכים ראש של שן שום ומניחים כשהצד החשוף למעלה
- מזלפים על הכל שמן זית ושולחים לתנור על 180 מעלות לחצי שעה עד שהעגבניות מתחילות להישרף בשוליים.
- מרוקנים את תוכן השום לעגבניות, ומוסיפים את כל שאר המרכיבים.
- טוחנים היטב למרק חלק ומבשלים עד שהמרק מסמיך מעט מהקמח.
- מרוקנים את תוכן הלחם ומערבבים עם שמן זית ושום גבישי, משטחים על תבנית ואופים על 180 מעלות למשך 20-30 דקות עד שהלחם מזהיב.
- מוזגים מרק ללחם מפזרים מעל מוצרלה וקרוטונים.
- בתאבון 🫶🏻