מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

נאם טוק – סלט בקר תאילנדי

30 דקות / קל / 2 סעודים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
נאם טוק - סלט בקר תאילנדי של שחר ואורן

מצרכים

  • 1/4 כוס אורז לבן
  • 2 מלפפונים קטנים וקשים
  • 150 גרם כרוב לבן
  • גבעול סלרי אמריקאי גדול
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי כוסברה
  • בצל סגול קטן
  • בוטנים מרוסקים

אופן ההכנה

  1. קולים את את האורז במחבת על אש בינונית למשך 5 דקות או עד שהאורז נעשה שחום וענברי, מוציאים לקערה ומניחים לאורז להתקרר לטמפ’ החדר.
  2. לאחר שהאורז מתקרר, אנו רוצים לטחון אותו לאבקה, הכי פשוט לטחון בטוחן תבלינים, אך אם אין ניתן לכתוש במכתש ועלי ולסנן את הגושים הגדולים.
  3. מערבבים בקערה כף סוכר וכף רוטב דגים, מנקים את השומן מהסינטה וחותכים ל-2 רצועות.
  4. עוטפים את הסינטה ברוטב וצולים על מחבת עם מעט שמן על אש גבוהה, 30 שניות מכל צד, עד שהבשר מתקרמל אך עדיין מעט נא מבפנים, מניחים בצלחת בצד ונותנים לבשר להתקרר לטמפ’ החדר.
  5. נכין את הרוטב במכתש ועלי, נכתוש שיני שום ופלפל צילי, נוסיף כף סוכר, כף רוטב דגים ומיץ מ-2 לימונים. נערבב הכל היטב.
  6. נחתוך את הירקות ונפריד את העלים לסלט, נמזוג את הרוטב מעל ונערבב, נפרז את אבקת האורז הקלוי ונערבב מעט בשנית.
  7. נסדר את הסלט על צלחת, נפרוס דק דק את הבקר נניח מעל הסלט ונקטש עם בוטנים מרוסקים.