מצרכים
מילוי:
- 40 גרם אטריות שעועית
- 400 גרם פרגית טחונה
- (ניתן להמיר בבקר טחון, דג טחון או טופו. עם טופו יש להוסיף כף רוטב הוי-סטיר)
- 4 פטריות שיטאקי בינוניות מושרות וקצוצות (50 גרם)
- גזר בינוני מגורר בפומפייה (100 גרם)
- כף קורנפלור (9 גרם)
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 2 כפות רוטב דגים (30 מ״ל)
- שן שום גדולה קצוצה דק (9 גרם)
- דפי אורז
- שמן לטיגון
רוטב:
- 2 שיני שום
- מיץ מלימון אחד
- כף סוכר
- כף רוטב דגים
- 2 כפות מים
הגשה:
- עלי כוסברה ונענע
- חסה
- צילי חריף
אופן ההכנה
- משרים את האטריות במים רותחים למשך-5 דקות עד לריכוך, מסננים וגוזרים עד לקבלת אטריות קצרות.
- מערבבים את האטריות עם כל מרכיבי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה ובודקים שהאטריות מפוזרות היטב במילוי.
- מרטיבים דף אורז וממתינים דקה עד שמתרכך, למי שמשתמש הרבה בדפי אורז ממליצים בחום לרכוש את הרשתות שמופיעות בסרטון, פרסמנו לינק לרכישה מאמזון בהייליט, אבל גם ניתן להשתמש בצלחת מעט משומנת.
- לאחר שהדף התרכך שמים כמות של 1/4 כוס מהמילוי בתחתית דף האורז ומעצבים מהמילוי צורה מלבנית (אני משתמש בכוס מדידה כי ככה נקבל תמיד נאמס שווים בגודלם), מקפלים את 2 צידי דף האורז לכיוון המרכז. תופסים את הקצה התחתון של דף האורז, מקפלים על המילוי ומגלגלים. שימו לב לשחרר את כל בועות האוויר בתוך המילוי באמצעות לחיצות תוך כדי הגלגול. אוויר בתוך המילוי יגרום לנאמס לצוף בטיגון ונקבל טיגון לא אחיד.
- לאחר הגלגול יש לתת לנאמס לנוח באוויר הפתוח כ-15 דקות או עד שהם מתייבשים, כך נקבל נאמס אקסטרה קריספים והציפוי לא יתנפח לנו בזמן הטיגון.
- מכינים את הרוטב, מועכים את השום באמצעות מכתש ועלי ומערבבים יחד עם כל מרכיבי הרוטב.
- הגענו לשלב הטיגון, הרבה נופלים כאן, מכיוון שדפי אורז נהיים סופר דביקים בזמן בישול אנחנו צריכים לשים לב למספר דברים. יש לטגן בסיר נון-סטיק שנאמס לא ידבקו לכם לתחתית. יש לטגן בשמן חם ולא להכניס לפני הזמן. 170 מעלות ומעלה.
- ברגע שמכניסים את הנאמס לטיגון הם הופכים לסופר דביקים אז אסור לגעת בהם למשך 20 שניות עד שהציפוי מתקשה. כשמכניסים את הנאמס השני יש להכניס בקצה השני של הסיר ולהכניס במרווחים של 20 שניות כדי למנוע הידבקותאחד לשני.
- לאחר הטיגון סיימנו, יש להגיש מיד עם הרוטב, וצלחת עם הירקות הטריים.
- כורכים את הנאמס עם חסה ועשבי תיבול מעט רוטב מעל ואוכלים בהנאה!