מצרכים
לרוטב:
- 1/3 כוס שמן (80 גרם)
- כף שמן שומשום (15 גרם)/שמן שומשום
- 3 כפות חמאת בוטנים (70 גרם)
- 1/2 כוס טחינה (150 גרם)
- 2 כפיות סוכר (10 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
- 2 שיני שום (10 גרם)
- אגודל ג’ינג’ר (10 גרם)
- כף חומץ אורז (15 גרם)
- 3 כפות סויה בהירה (40 גרם)
- 3 כפות סויה כהה (40 גרם)
- 1/4 כוס מים (60 מ”ל)
להגשה:
- 340 גרם נודלס חיטה (יבש לפני הכנה)
- בוטנים מרוסקים
- שומשום
- בצל ירוק
אופן ההכנה
- טוחנים את כלל מרכיבי הרוטב בבלנדר או זרוע טוחנת.
- מכינים את הנולדס לפי הוראות היצרן, שופכים מעל את הרוטב.
- מפרזים בוטנים מרוסקים מעל שומשום ומעטרים עם בצל ירוק.
- מיש רוצה להקליל מעט את הרוטב כיף לאכול את זה עם מלפפון פרוס לרצועות.