מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

נודלס מספריים

40 דקות / קל / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
נודלס מספריים

מצרכים

בצק:

  • 400 גרם קמח
  • 200 מ״ל מים 
  • חצי כפית מלח

תוספות לנודלס:

  • 3 שיני שום
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • חצי כרוב קטן
  • 4 פלפל צ׳ילי יבש
  • 2 ביצים 

תיבול:

  • 3 כפות שמן צמחי ניטרלי
  • כפית מלח
  • כפית סוכר 
  • 2 כפות סויה בהירה
  • 2 כפיות שמן שומשום

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח והמלח, מערבבים את הקמח עם צופסטיקס או מזלג תוך כדי שמוזגים את המים.
  2. יתקבלו פירורים גדולים, המשיך לערבב עד שרוב הקמח נעלם ומעבירים למשטח עבודה.
  3. מאחדים את הפירורים לבצק אחיד, ולשים את הבצק למשך 5-8 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
  4. מכדררים את הבצק עוטפים בניילן נצמד ונותנים לו לנוח 30 דקות במקרר.
  5. חותכים את הירקות ומכינים את התיבול והרטבים לקראת הקפצה.
  6. את הכרוב חותכים לקוביות, את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות ואת החלק הירוק חיתוך גס, את השום כותשים ואת הביצים מקשקשים בקערה.
  7. מרתיחים מים בסיר עמוק.
  8. מוציאים את הבצק מקירור וגוזרים פנימה משולי הבצק באמצעות מספרים, השתדלו לשמור על חתיכות דקות.
  9. מבשלים כשתי דקות עד שהוא צף ומסננים החוצה.
  10. מזלפים מעט שמן מעל חתיכות הנודלס ומערבבים כדי שלא ידבק ושומרים לצד הווק.
  11. מחממים מעט שמן בווק או בסיר, ומוזגים פנימה את הביצים ומקשקשים, עד שהביצים חצי מוכנות.
  12. מוציאים את הביצים לאותה קערה שממנה מזגנו ונניח לצד הווק.
  13. מחממים באותו ווק 3 כפות שמן ומוסיפים את השום, הצ’ילי והבצל הירוק, מבשלים עד שהשום מתחיל לשנות את צבעו.
  14. מוסיפים את הכרוב ומבשלים עד שהכרוב מתחיל להיות מעט שקוף, מוסיפים את הסויה הסוכר והמלח.
  15. מערבבים מעט, ואז מוסיפים את הנודלס שסיננו.
  16. מערבבים הכל היטב, מכבים את האש ומוזגים מעל שמן שומשום.
  17. מגישים ובתאבון 🙂