מצרכים
קונכיות:
- דפי פילו
- 150 גרם חמאה מומסת
סירופ:
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- כמה טיפות מי זאהר
פרנג’יפאן פיסטוק:
- 120 גרם פיסטוק טחון לאבקה
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 חלמון
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
קרם סולת:
- 360 מל חלב (1.5 כוסות)
- 125 שמנת מתוקה
- 125 גרם סולת
- 30 גרם סוכר וניל
אופן ההכנה
- מכינים סירופ בסיר קטן מבאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים היטב.
- מכינים את הפרנג’יפן במעבד מזון טוחנים יחד לקרם אחיד מעבירים לשק זילוף.
- מכינים קרם סולת מבשלים בסיר תוך כדי ערבוב את חומרי הקרם, מביאים לרתיחה והסמכה, מעבירים לכלי מלבני (20×15) ומקררים, חותכים לקוביות.
- מכינים כונכיות ואופים, מכל דף פילו יוצאות 4 כונכיות.
- מורחים דף פילו בחמאה מומסת מקפללים באמצע קפלים קטנים משאירים שוליים רחבים משני צידי הקפלים
- במרחקים שווים שמים כפית פרנגיפן ומעל קובית קרם סולת מקפלים מעל את השולים
- ובעזרת האצבעות צובטים כך שיתקבלו כונכיות מפרדים בעזרת סכין, צובטים את הקצבות לחיזוק הצורה ומניחים בתבנית
- חוזרים על הפעולה ממלאים את התבנית אופים כ20 דקות על 180 מעלות טורבו או עד שמזהיב מוציא יוצקים סירופ קר ומצננים מקשטים בפיסטוק ומגישים.
תודה לרות על המתכון המשגע!