מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סוכריות פילו פרנג’יפן פיסטוק

שעה וחצי / בינוני / תבנית פאי 26 ס"מ
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
סוכריות פילו פרנג'יפן פיסטוק של שחר ואורן

מצרכים

קונכיות:

  • דפי פילו
  • 150 גרם חמאה מומסת

סירופ:

  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • כמה טיפות מי זאהר

פרנג’יפאן פיסטוק:

  • 120 גרם פיסטוק טחון לאבקה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 חלמון
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל

קרם סולת:

  • 360 מל חלב (1.5 כוסות)
  • 125 שמנת מתוקה
  • 125 גרם סולת
  • 30 גרם סוכר וניל

אופן ההכנה

  1. מכינים סירופ בסיר קטן מבאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים היטב.
  2. מכינים את הפרנג’יפן במעבד מזון טוחנים יחד לקרם אחיד מעבירים לשק זילוף.
  3. ‏מכינים קרם סולת מבשלים בסיר תוך כדי ערבוב את חומרי הקרם, מביאים לרתיחה והסמכה, מעבירים לכלי מלבני (20×15) ומקררים, חותכים לקוביות.
  4. ‏מכינים כונכיות ואופים, מכל דף פילו יוצאות 4 כונכיות.
  5. ‏מורחים דף פילו בחמאה מומסת מקפללים באמצע קפלים קטנים משאירים שוליים רחבים משני צידי הקפלים
  6. ‏במרחקים שווים שמים כפית פרנגיפן ומעל קובית קרם סולת מקפלים מעל את השולים
  7. ‏ובעזרת האצבעות צובטים כך שיתקבלו כונכיות מפרדים בעזרת סכין, צובטים את הקצבות לחיזוק הצורה ומניחים בתבנית
  8. ‏חוזרים על הפעולה ממלאים את התבנית אופים כ20 דקות על 180 מעלות טורבו או עד שמזהיב מוציא יוצקים סירופ קר ומצננים מקשטים בפיסטוק ומגישים.

תודה לרות על המתכון המשגע!