מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סושי בורגר

90 דקות / בינוני / 8 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
סושי בורגר

מצרכים

  • 500 גרם אורז עגול לסושי
  • 500 מ”ל מים
  • 90 מ”ל חומץ אורז (1/3 כוס)
  • 15 מ”ל מירין (כף)
  • 40 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 20 גרם מלח (כף)
  • 3 גרם אצת קומבו (אופציונאלי)
  • כף סויה
  • 7 אצות נורי

בורגר – סלמון חרוך

  • 200 גרם סלמון
  • אבוקדו
  • פלפל ירוק / חלפיניו
  • טריאקי

בורגר – טאטאקי ספייס טונה

  • 200 גרם טונה (עובי 2 ס”מ)
  • 1 אבוקדו
  • 1.5 כפות שומשום לבן
  • 1.5 כפות שומשום שחור
  • כפית מלח גס
  • טריאקי
  • גבעול בצל ירוק
  • כף מיונז
  • 2 כפיות סרירצה
  • 1/4 כפית פלפל צ’ילי גרוס יבש

בורגר – טמאגו VEGIE

  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפיות אבקת דאשי (5 גרם) (לצמחונים ניתן לוותר ולהמיר באבקת בצל או שום)
  • טריאקי
  • מלפפון
  • אבוקדו
  • בצל ירוק

    אופן ההכנה

    כדורי אורז:

    1. נשטוף את האורז לפחות 8 פעמים עד שנקבל מים צלולים ולחלוטין, יש לשטוף את האורז בעדינה רבה, כדי לא לשבור את גרגרי האורז.
    2. נשרה את האורז במים למשך 15 דקות.
    3. ביינתים, נכניס לקלחת חומץ אורז, מירין, סוכר ומלח ונבשל על אש בינונית עד המסת כל החומרים, למי שרוצה ניתן להכניס גם אצת קומבו שתיתן טעם אומאמי מדהים ולבשל אותה בתמיסה על אש בינונית כ- 5 דקות.
    4. נעביר את התמיסה לכלי נפרד ונצן.
    5. נעביר את האורז לסיר (nonstick) גדול ונמזוג פנימה 500 מ”ל מים נכסה במכסה ונעביר לכריים לבישול על להבה הקטנה בכריים.
    6. נבשל 10 דקות על אש גבוהה.
    7. 10 דקות על אש נמוכה.
    8. נכבה את האש, ונשאיר עוד 10 דקות מנוחה עם מכסה סגור.
    9. אסור לפתוח את הסיר במשך כל זמן הבישול.
    10. כשהאורז חם, נהפוך את הסיר לתוך כלי גדול ונמזוג את התמיסה מעל האורז.
    11. נוסיף כף סויה, ולערבב עד הסויה מתפזרת באופן אחיד.
    12. ניתן לאורז להתקרר לטמפ’ החדר (בזמן הזה ניתן להכין את כל המרכיבים למילוי)
    13. על משטח נניח ריבוע של ניילון נצמד ועליו אצת נורי, נשפיץ מעט מים על האצה כדי שתתרכח מעט (בעדינות, זה צריך להיות לח, לא להרטיב לגמרי)
    14. נעבוד עם ידיים רטובות, וניקח כ-120 גרם מהאורז ונכדרר לכדור.
    15. נניח במרכז האצה נלחץ טיפה על הכדור כדי לפחוס אותו מעט אנחנו לא רוצים ״לחמנייה״ עבה מידי, ונקפל את הקצוות האצה כלפי מעלה, נגזור עודפים של אצות (הרבה קפלים של אצות יהיו קשים ללעיסה.) ניקח את הניילון הנמצד ונעטוף אותו סביב הכדור, נהדק את הניילון ע”י סיבוב ונגזור את העודפים של הניילון.
    16. כשרוצים להרכיב את הבורגרים, מסירים את הניילון, מרטיבים סכין חדה וחוצים לרוחב הכדור.

    בורגר – סלמון חרוך

    1. נחתוך את סלמון לקוביות בגדול של הכדורי סושי ובעובי של 1.5 ס”מ.
    2. נכרוך את הסלמון באמצעות ברנר, ונמרח רוטב טאריאקי מעל.
    3. נרכיב עם רצועות אבוקדו, טבעות פלפל ירוק / חלפיניו ורוטב טריאקי מעל הכל.

    בורגר – טאטאקי ספייס טונה

    1. נחתוך את הטונה לקוביות בגדול של הכדורי סושי ובעובי של 2 ס”מ.
    2. בקערה קטנה נערבב את השומשום השחור והלבן עם המלח הגס.
    3. נצפה את נחתי הטונה מכל הכיוונים
    4. נחמם מחבת לחום גבוה עם מעט שמן, ונטגן את נחתי הטונה 10-8 שניות מכל צד.
    5. נערבב את המיונז הסרירצ’ה והפלפל צ’ילי הגרוס לספייסי מיונז.
    6. נרכיב עם הטאטאקי, רוטב, ורצועות בצל ירוק.

    בורגר – טמאגו VEGIE

    1. נטרוף את הביצים עם הסוכר והדאשי,
    2. במחבת חמה, נשפוך על המחבת כמות של ביצה אחת (מצקת קטנה) נקשקש מעט את הביצים, וניצור חביתות פלפליות בגודל הכדורי סושי.
    3. נרכיב עם הטאמגו, נמרח טאריקאי, רצועות מלפפון, אבוקדו ורצועות בצל ירוק

     

    המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

    מתכונים למנות משלימות