מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סטייק סלמון ברוטב חמאת מיסו

40 דקות / בינוני / 2-4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
סטייק סלמון ברוטב חמאת מיסו

מצרכים

    • 2-4 נתחי סטייק סלמון
    • 50 גרם חמאה
    • 200 גרם חמאה
    • 3 כפות מיסו בהיר (45 גרם)
    • כפית מלח (5 גרם)
    • 2 גבעולי בצל ירוק קטנים (30 גרם)
    • 2 שיני שום כתושות
    • 150 מ״ל יין לבן
    • פטריות שימאג’י
    • סויה בהירה
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס 

    אופן ההכנה

    1. מחממים תנור ל-220 מעלות
    2. חותכים החוצה את העצמות במרכז הסטייק (בודקים אם אין עוד קוצים בתוך הבשר, אם יש עוד מוציאים באמצעות פינצטת דגים)
    3. כדי שנוכל לגלגל את הסטייק בצורה יפה, אנו צריכים רצועת עור של הדג.
    4. בשולי הדג (הבטן) יוצרים חתך בקצה אחד עד לעור אוחזים היטב את הקצה עם העור.
    5. ואז מצמידים את הסכין בצורה אנכית למשטח ומפלטים כ-7-8 ס״מ של דג שיהיו מופרדים מהעור.
    6. מגלגלים את הדג לעיגול ונעזרים בעור שנותר על מנת לסגור את הדג מסביב.
    7. קושרים בחוט ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
    8. מסדרים מסביב לדגים פטריות שימאג’י.
    9. מברישים הכל היטב בסויה בהירה.
    10. מזלפים דבש, מפזרים מלח ופלפל ושולחים לאפיה.
    11. אופים בחום 220 מעלות למשך 12 דקות.
    12. בזמן שהדג בתנור מכינים את הרוטב-
    13. ממיסים 50 גרם חמאה במחבת
    14. מוסיפים את השום, מיסו ויין ומערבבים היטב עד לרתיחה.
    15. מכבים את האש ומוסיפים את שאר החמאה החתוכה לקוביות מעררבים עד שמקבלים רוטב אחיד.
    16. קוצצים בצל ירוק ומוסיפים אל החמאה יחד עם מלח.
    17. חולטים ברוקולי מספר דקות במים חמים (אופציונלי ומומלץ)
    18. מניחים דג על צלחת, מסירים את החוט, ניתן לצרוב עוד עם ברנר אם רוצים סגירה יפה.
    19. מסדרים סביבו ברוקולי, ומעליו את הפטריות שערבבנו יחד עם הרוטב של הדג בתבנית.
    20. מוזגים רוטב מעל הכל.
    21. את הרוטב שנשארת אפשר לשמור במקרר!
    22. בתאבון!

     

     

    המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

    מתכונים למנות משלימות