מצרכים
בצק שמרים:
- חצי כוס מים פושרים (125 מ״ל)
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
- כפית וחצי שמרים יבשים (8 גרם)
- 50 גרם חמאה קרה
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- ביצה
מלית קינמון:
- כוס סוכר חום (200 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה
- 10 גרם אבקת קינמון
רוטב שמנת:
- 200 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה רכה
- כפית מחית וניל
אופן ההכנה
- מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים לחמש דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהחמאה הקרה נטמעת בתוך הבצק ומתקבל בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
- שולחים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח.
- מרדדים את הבצק למלבן
- מורחים חמאה ומפזרים אבקת קינמון וסוכר חום.
- מגלגלים לגליל
- בעזרת חוט תפירה רגיל יוצרים קשר והוא זה שחותך את הבצק באופן אחיד וחלק.
- משמנים תבנית בחמאה, תופסים כל עיגול, מותחים את הקצה שלו למטה ומניחים בתבנית.
- מניחים בצד ל 20 דקות.
- אופים בחום 180 מעלות למשך 30 דקות.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, חשוב לוודא שהם בטמפ בחדר, אפשר גם לחמם מעט במיקרו.
- כשהתבנית יוצאת מהתנור מורחים בנדיבות מהרוטב על המאפה.
- מומלץ להמתין 20 דקות לפני שטורפים, ככה הרוטב נספג מעט במאפה.