מצרכים
בצק בריוש:
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח לחם
- 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
- 7 גרם מלח
- 7 גרם שמרים יבשים
- 4 ביצים L מהמקרר
- 200 גרם חמאה מהמקרר
- 30 גרם אבקת חלב- אופציונלי
מלית שומשום שחור:
- 70 גרם שומשום שחור קלוי טחון
- 70 גרם חמאה רכה
- 200 גרם סוכר חום (כוס)
קרם שמנת מאצ’ה וניל:
- 100 גרם גבינת שמנת
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה רכה
- 5 גרם מחית וניל איכותית
- 150 גרם שמנת להקצפה
- 6 גרם אבקת מאצ’ה (אפשר לשנות לפי טעם)
- 3 כפות חלב
טוויל תפוזים ושומשום שחור:
- 20 גרם חמאה רכה
- 20 גרם סוכר לבן
- 20 גרם סוכר חום
- 15 גרם קמח
- 15 גרם מיץ תפוזים
- חצי כפית שומשום שחור קלוי
אופן ההכנה
- מתחילים מלהכין בצק בריוש:
- חשוב שכל מצרכי הבצק יוהיו קרים.
- מתחילים לעבד את כל המצרכים יחד חוץ מהמלח והחמאה.
- כאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח והחמאה ומעלים מהירות לגבוהה.
- מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים מהתחתית.
- מעבדים כ- 20 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
- מעבירים לשקית ושולחים לקירור.
- מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם (כ- 16 כדורים מהמתכון) ומאחסנים בקירור.
- מערבבים את מרכיבי המלית ומחלקים לכדורים של 20 גרם.
- טובלים כל כדור בצק בקמח ומרדדים מעט, מניחים על הבצק מהמילוי, סוגרים ומרדדים.
- חותכים לשלוש רצועות ומגלגלים אחת בתוך השניה עד שמתרבל סינבון יפה.
- מניחים על תבנית ושולחים לאפייה של 20 דקות בחום 160 מעלות סטטי.
- מכינים את הקרם:
- מרכיבי הקרםצריכים להיות בטמפרטורת החדר על מנת שיהיה קל לאחד
- מסננים את האבקות ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
- מקציפים או טורפים עד למרקם קרמי קטיפתי.
- טוויל:
- מערבבים את החומרים יחד ומניחים על משטח סיליקון במרווחים גדולים רבע כפית מהעיסה.
- אופים לשך 5 דקות על 180 מעלות עד תחילת הזהבה.
- שימו לב לא להשאיר יותר מדי זמן כי זה נשרף מהר ועדיף להיות ליד התנור כדי לבחון את החום.
- מניחים סינבון על צלחת, מוזגים מעל קרם ומניחים טוויל
- והנה הסינבון שומשום שחור המפורסם והמדהים