מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סינבון שומשום שחור

5 שעות / מתקדם / 15-20 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
סינבון שומשום שחור

מצרכים

בצק בריוש:

  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח לחם
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
  • 7 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 4 ביצים L מהמקרר
  • 200 גרם חמאה מהמקרר
  • 30 גרם אבקת חלב- אופציונלי

מלית שומשום שחור:

קרם שמנת מאצ’ה וניל:

  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 5 גרם מחית וניל איכותית
  • 150 גרם שמנת להקצפה
  • 6 גרם אבקת מאצ’ה (אפשר לשנות לפי טעם)
  • 3 כפות חלב

טוויל תפוזים ושומשום שחור:

אופן ההכנה

  1. מתחילים מלהכין בצק בריוש:
  2. חשוב שכל מצרכי הבצק יוהיו קרים.
  3. מתחילים לעבד את כל המצרכים יחד חוץ מהמלח והחמאה.
  4. כאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח והחמאה ומעלים מהירות לגבוהה.
  5. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים מהתחתית.
  6. מעבדים כ- 20 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
  7. מעבירים לשקית ושולחים לקירור.
  8. מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גרם (כ- 16 כדורים מהמתכון) ומאחסנים בקירור.
  9. מערבבים את מרכיבי המלית ומחלקים לכדורים של 20 גרם.
  10. טובלים כל כדור בצק בקמח ומרדדים מעט, מניחים על הבצק מהמילוי, סוגרים ומרדדים.
  11. חותכים לשלוש רצועות ומגלגלים אחת בתוך השניה עד שמתרבל סינבון יפה.
  12. מניחים על תבנית ושולחים לאפייה של 20 דקות בחום 160 מעלות סטטי.
  13. מכינים את הקרם:
  14. מרכיבי הקרםצריכים להיות בטמפרטורת החדר על מנת שיהיה קל לאחד
  15. מסננים את האבקות ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
  16. מקציפים או טורפים עד למרקם קרמי קטיפתי.
  17. טוויל:
  18. מערבבים את החומרים יחד ומניחים על משטח סיליקון במרווחים גדולים רבע כפית מהעיסה.
  19. אופים לשך 5 דקות על 180 מעלות עד תחילת הזהבה.
  20. שימו לב לא להשאיר יותר מדי זמן כי זה נשרף מהר ועדיף להיות ליד התנור כדי לבחון את החום.
  21. מניחים סינבון על צלחת, מוזגים מעל קרם ומניחים טוויל
  22. והנה הסינבון שומשום שחור המפורסם והמדהים