מצרכים
- לבבות קיסר – חסה רומאית
- 450 גרם פילה דג בס ישראלי טרי
- 1/4 כוס קורנפלור
- שמן לטיגון
- חצי צרור עלי כוסברה
- חצי צרור עלי נענע
- טבעות צ’ילי אדום
- רצועות בצל סגול
רוטב
- שן שום
- 20 גרם סוכר
- 20 גרם רוטב דגים
- מיץ מ- 2 לימונים
- 30 מ”ל מים
הגשה
- בוטנים מרוסקים
אופן ההכנה
- מפרידים את עלי החסה, ושומרים את העלים הבינוניים בצורת סירה, את השאר שומרים לסלט טעים.
- מפרידים את העלים של הכוסברה והנענע, פורסים את הצ’ילי והבצל ומניחים בצד.
- את הדג הישראלי שלנו חותכים לקוביות בגודל 2.5 ס”מ ומעבירים לקערה, מפרזים מעל הדג קורנפלור ומערבבים עד לציפוי מלא של הדג.
- מטגנים את הדג בשמן עמוק עד שזהוב, ניתן גם לטגן באייר פרייר (טיגון באוויר חם) עם שפירצר שמן.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב עד להמסת הסוכר.
- בתוך סירות החסה מניחים בסדר הבא > נענע וכוסברה > דג מטוגן > בצל סגול > צ’ילי > רוטב > בוטנים מרוסקים.
- מגישים וקוצרים מחמאות.
- בתאבון 🙂
מתכון בשיתוף ממומן עם ארגון מגדלי הדגים בישראל 🇮🇱