מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סלט גורגונזולה

חצי שעה / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
סלט גורגונזולה של שחר ואורן

מצרכים

  • אנדיב מפורק לעלים
  • חסה סלנובה מפורקת לעלים
  • אגס
  • מלפפון
  • 100 גרם גבינה כחולה
  • אגוזי מלך מקורמלים:
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • רבע כוס סוכר (50 גרם)

לרוטב:

  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית גדושה מיונז

אופן ההכנה

  1. מחממים סוכר במחבת רחבה עד שנוצר קרמל ואז מוסיפים את אגוזי המלך.
  2. מערבבים עד ציפוי מוחלט ומעבירים לקירור על השיש. קוצצים את האגוזים ומניחים בצד.
  3. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים היטב. המיונז מסייע בקשירת הכל והסמכת הרוטב.
  4. מרכיבים את הסלט עם כל הירקות והגבינה
  5. מפזרים אגוזי מלך ומוזגים את הרוטב