מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

ספרינג רול דג ויאטנמי

30 דקות / קל / 2 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

  • 300 גרם דג ישראלי טרי לבן (אמנון, דניס, לברק, בס)
  • 2 שיני שום
  • כף סוכר
  • כף רוטב דגים
  • 40 גרם אטריות שעועית
  • עלי חסה
  • נענע
  • כוסברה
  • צ’ילי אדום
  • מלפפון
  • דפי אורז
  • עירית

רוטב בוטנים:

  • 1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • כפית סוכר
  • 2 כפיות רוטב דגים
  • 1/4 כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדג לקוביות גדול 3 ס”מ, ומערבבים יחד עם הסוכר, רוטב דגים והשום.
  2. צורים את הדג על מחבת על אש בינונית עד שמתקרמל ומקבל צבע יפה.
  3. את אטריות השעועית משרים במים רותחים כ- 5 דקות, ומסננים ושוטפים במים קרים, גוזרים עם מספרים כדי לקצר את האטריות ומניחים בצד.
  4. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים, וחותכים את הירקות, את המלפפון למקלות, צ’ילי לטבעות ואת חסה לגדול הרול הרצוי.
  5. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.
  6. טובלים דף אורז במים, מניחים על משטח ומחכים דקה שירכך
  7. מניחים פרוסות של צ’ילי בתחתית דף האורז באמצע ועליהם את הדג, האטריות ושאר הירקות.
  8. מקלפים את צדדי הרול כלפי פנים, ניתן לקשט את הרול ולהניח על הקיפול עירית אשר יבלטו מצד אחד של הרול.
  9. מגלגלים את הרול כלפי מעלה תוך כדי החזקת המילוי.
  10. מגישים עם הרוטב בצד, ונהנים מנה פרשית וטרייה.

פרסום ממומן בשיתוף ארגון מגדלי הדגים בישראל