מצרכים
- 300 גרם דג ישראלי טרי לבן (אמנון, דניס, לברק, בס)
- 2 שיני שום
- כף סוכר
- כף רוטב דגים
- 40 גרם אטריות שעועית
- עלי חסה
- נענע
- כוסברה
- צ’ילי אדום
- מלפפון
- דפי אורז
- עירית
רוטב בוטנים:
- 1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית
- כפית סוכר
- 2 כפיות רוטב דגים
- 1/4 כוס מים
- 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- חותכים את הדג לקוביות גדול 3 ס”מ, ומערבבים יחד עם הסוכר, רוטב דגים והשום.
- צורים את הדג על מחבת על אש בינונית עד שמתקרמל ומקבל צבע יפה.
- את אטריות השעועית משרים במים רותחים כ- 5 דקות, ומסננים ושוטפים במים קרים, גוזרים עם מספרים כדי לקצר את האטריות ומניחים בצד.
- מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים, וחותכים את הירקות, את המלפפון למקלות, צ’ילי לטבעות ואת חסה לגדול הרול הרצוי.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.
- טובלים דף אורז במים, מניחים על משטח ומחכים דקה שירכך
- מניחים פרוסות של צ’ילי בתחתית דף האורז באמצע ועליהם את הדג, האטריות ושאר הירקות.
- מקלפים את צדדי הרול כלפי פנים, ניתן לקשט את הרול ולהניח על הקיפול עירית אשר יבלטו מצד אחד של הרול.
- מגלגלים את הרול כלפי מעלה תוך כדי החזקת המילוי.
- מגישים עם הרוטב בצד, ונהנים מנה פרשית וטרייה.
פרסום ממומן בשיתוף ארגון מגדלי הדגים בישראל