מצרכים
- 170 גר’ חמאה רכה
- 150 גר’ סוכר חום דמררה (3/4 כוס)
- 100 גר’ סוכר לבן (חצי כוס)
- 2 ביצים L
- 1 כפית מחית וניל
- 250 גר’ קמח מנופה (2 כוסות פחות כף גדושה)
- 55 גר’ אבקת קקאו מנופה
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
למילוי:
- שוקולד שאוהבים או ממרח קפוא במטבעות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום 175 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה (או עם מיקסר ידני) מעבדים את החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים מערבבים עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים מחית וניל, קמח, קקאו, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- אם אתם לא ממהרים, תעבירו את הבצק להקפאה ל-20 דקות, הוא נוח יותר לעבודה כשהוא קר.
- מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים במשקל 40 גר’. מחלקים כל כדור לשניים ומשטחים את שני החצאים.
- מניחים על החצי התחתון שוקולד או ממרח קפוא, סוגרים עם החצי העליון ומהדקים, מגלגלים לכדור מושלם ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. נותנים לעוגיות 10 דקות להתקרר לפני שמרימים מהמגש (אם קשה להתאפק אפשר לאכול ישירות מהמגש עם כפית…).
- שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך שבוע. אם רוצים אפשר לחמם 15 שניות במיקרו לפני הגשה. טעים חם או קר… 😋
את המתכון מהדהים הזה צילמנו יחד עם לינת גוטליב המדהימה. וזה המתכון המהמם שלה לעוגיות אמסטרדם.