מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגיות אמסטרדם

45 דקות / קל / 20 עוגיות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגיות אמסטרדם שחר ואורן

מצרכים

  • 170 גר’ חמאה רכה
  • 150 גר’ סוכר חום דמררה (3/4 כוס)
  • 100 גר’ סוכר לבן (חצי כוס)
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית מחית וניל
  • 250 גר’ קמח מנופה (2 כוסות פחות כף גדושה)
  • 55 גר’ אבקת קקאו מנופה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי

למילוי:

  • שוקולד שאוהבים או ממרח קפוא במטבעות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום 175 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה (או עם מיקסר ידני) מעבדים את החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. מוסיפים ביצים מערבבים עד שהן נבלעות בתערובת.
  4. מוסיפים מחית וניל, קמח, קקאו, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. אם אתם לא ממהרים, תעבירו את הבצק להקפאה ל-20 דקות, הוא נוח יותר לעבודה כשהוא קר.
  6. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים במשקל 40 גר’. מחלקים כל כדור לשניים ומשטחים את שני החצאים.
  7. מניחים על החצי התחתון שוקולד או ממרח קפוא, סוגרים עם החצי העליון ומהדקים, מגלגלים לכדור מושלם ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. נותנים לעוגיות 10 דקות להתקרר לפני שמרימים מהמגש (אם קשה להתאפק אפשר לאכול ישירות מהמגש עם כפית…).
  9. שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך שבוע. אם רוצים אפשר לחמם 15 שניות במיקרו לפני הגשה. טעים חם או קר… 😋

את המתכון מהדהים הזה צילמנו יחד עם לינת גוטליב המדהימה. וזה המתכון המהמם שלה לעוגיות אמסטרדם.