מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגיות לימון

30 דקות / קל / 20 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

  • 150 גרם סוכר
  • גרידה מלימון שלם
  • מיץ מלימון שלם
  • חצי כפית מחית וניל/ כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 75 גרם חמאה
  • 280 גרם קמח
  • חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)

לציפוי:

  • סוכר לבן
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מתחילים מלגרד לימון ואל כלי נפרד לסחוט אותו. זהו, לימון אחד בכל המתכון.
  2. את גרידת הלימון מערבבים עם סוכר לבן, מה שעוזר לחזק את הטעם שיש בתוך השמנים שבקליפה.
  3. מוסיפים וניל, ביצים ומיץ לימון וטורפים לאיחוד.
  4. מערבבים בנפרד קמח ואבקת אפייה ואז מעבירים אל התערובת הרטובה.
  5. הסיבה שעושים את זה בשני שלבים היא שאנחנו רוצים מצד אחד להימנע מערבוב יתר של הקמח כדי לא לפתח גלוטן, ומצד שני, שחומרי התפיחה יתפזרו באופן אחיד כדי שהעוגיות גם הן תצאנה אחידות.
  6. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה.
  7. שולחים לקירור למשל שעה
  8. יוצרים כדורים בכמות של 2 כפות שטוחות (כ- 35 גרם)
  9. מצפים כל כדור ראשית בסוכר לבן ואז באבקת סוכר.
  10. מסדרים את הכדורים בתבנית עם רווחים של כ- 3 סמ ביניהם.

אפייה:
– אם אתם רוצים לקבל עוגיה נימוחה מבפנים כמו פאדג, תאפו בחום של 200 מעלות למשך 8 דקות.
– אם אתם רוצים עוגיה יבשה, תאפו בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות