מצרכים
בצק פריך:
- 420 גרם קמח (3 כוסות)
- 200 גרם חמאה קרה
- 150 גרם אבקת סוכר
- 80 גרם שקדים טחונים
- 20 גרם קורנפלור
- 2 ביצים
מילוי הקרמל:
- 200 גרם סוכר (כוס)
- 80 גרם דבש (רבע כוס)
- 160 גרם שמנת 38% (2/3 כוס)
- 50 גרם שקדים פרוסים
- 30 גרם צנוברים
- עלי טימין מ- 5 ענפים
אופן ההכנה
- מתחילים להכין קודם את המלית כדי שתתקרר היטב.
- דרך אגב קוראים לזה ״נוגטין״ 🤓
- אז אל תוך קלחת מכניסים את הסוכר, הדבש והשמנת ומביאים לרתיחה.על אש בינונית נותנים לזה לבעבע חזק במשך 4 דקות לפחות עד שנוצר צבע ענברי עדין.
- מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השקדים, הצנוברים והטימין ומערבבים לאיחוד.
- מוזגים על נייר אפייה שמונחת על תבנית (רצוי גודל שיכול להיכנס למקפיא)
- משטחים באופן אחיד ושולחים להקפאה.
- מכינים את הבצק הפריך:
- באופן אישי הדרך שהכי נוחה לי להכין בצק פריך היא במעבד מזון, אבל יש מגוון דרכים ושיטות וגם בסרטונים נוספים שלנו אנחנו מדגימים דרכים שונות להכנה.
- מאחדים את פירורי הבצק לגוש
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ״מ
- מקררים עד שהחמאה מתקשה וניתן לקרוץ עיגול
- אנחנו קרצנו עיגולים בקוטר 8 ס״מ ובקוטר 5 ס״מ אבל אתם לחלוטין יכולים לקרוץ עוגיות באיזה גודל שתרצו.
- מוציאים את העיגול הקטן מתוך העיגול הגדול ונשארים עם דיסקית.
- מוציאים את הנוגטין הקר וחותכים אותו לקוביות.
- אני מציע להפוך על נייר אפייה אחד ולהסיר את הנוכחי כדי שהחילוץ יהיה קל יותר לאחר החיתוך.
- הקוביה צריכה להיות קטנה בהרבה מהעיגול בדיסקית כי בתנור הקרמל מתפשט לצדדים ומבעבע ונצמד לדפנות.
- אם יהיה יותר מדי נוגטין, הקרמל יהיה מעט קשה יותר (אבל לא נורא זה עדיין טעים בטירוף).
- כשבכל דיסקית יש נוגטין, שולחים לאפייה של 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות. עד שהעוגיה בצבע זהוב עדין.
- בהוצאה מהתנור חכו לקירור מוחלט של העוגיה ואז היא תיחלץ בקלות ברגע שהקרמל יתקשה.
- תהנו! ❤️