מצרכים
בלילה לתבנית עגולה 16 ס”מ:
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 75 גרם חמאה
- 3 בננות מעוכות
- כוס קמח (140 גרם)
- שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 75 גרם שוקולד מריר
- 75 גרם אגוזי מלך
קרמל מלוח:
אופן ההכנה
- מועכים בננות, מוסיפים ביצים וחמאה ומערבלים לאיחוד. מוסיפים סוכר ומערבלים שוב.
- מערבבים קמח ואבקת אפייה ומסננים אל תוך התערובת הרטובה.
- מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ושוקולד ומערבבים רק לאיחוד.
- משמנים תבנית בחמאה ומעבירים את הבלילה.
- אופים למשך 45 דקות על 170 מעלות.
- בזמן שהעוגה נאפית נכין את הקרמל:
- בסיר נון סטיק או נירוסטה, נכניס את הסוכר והמים ונבשל על להבה בינונית. חשוב להשגיח!
- נחמם במיקרו 100 גרם שמנת מתוקה ונניח בצד.
- כאשר הקרמל מקבל צבע ענברי נוסיף את השמנת (חשוב לוודא שהיא חמה! אם היא לא חמה, יווצרו גבישי סוכר שיהרסו את הקרמל). זה מבעבע וחם מאוד אז צריך לעבוד בזהירות.
- מכבים את הגז ומערבבים היטב.
- אם הקרמל יצא לא חלק, ניתן לסנן אותו.
- מוסיפים מלח גס ומערבבים. נותנים לזה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור,נמתין חצי שעה ואז נחורר אותה עם שיפוד במספר מקומות.
- נמזוג את הרוטב מעל וניתן לו להיספג בעוגה.
- נחלץ את העוגה מהתבנית ובתאבון!