מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת בננה וקרמל מלוח

שעה / בינוני / עוגה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

בלילה לתבנית עגולה 16 ס”מ:

  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 75 גרם חמאה
  • 3 בננות מעוכות
  • כוס קמח (140 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם אגוזי מלך

קרמל מלוח:

אופן ההכנה

  1. מועכים בננות, מוסיפים ביצים וחמאה ומערבלים לאיחוד. מוסיפים סוכר ומערבלים שוב.
  2. מערבבים קמח ואבקת אפייה ומסננים אל תוך התערובת הרטובה.
  3. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ושוקולד ומערבבים רק לאיחוד.
  4. משמנים תבנית בחמאה ומעבירים את הבלילה.
  5. אופים למשך 45 דקות על 170 מעלות.
  6. בזמן שהעוגה נאפית נכין את הקרמל:
  7. בסיר נון סטיק או נירוסטה, נכניס את הסוכר והמים ונבשל על להבה בינונית. חשוב להשגיח!
  8. נחמם במיקרו 100 גרם שמנת מתוקה ונניח בצד.
  9. כאשר הקרמל מקבל צבע ענברי נוסיף את השמנת (חשוב לוודא שהיא חמה! אם היא לא חמה, יווצרו גבישי סוכר שיהרסו את הקרמל). זה מבעבע וחם מאוד אז צריך לעבוד בזהירות.
  10. מכבים את הגז ומערבבים היטב.
  11. אם הקרמל יצא לא חלק, ניתן לסנן אותו.
  12. מוסיפים מלח גס ומערבבים. נותנים לזה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
  13. כשהעוגה יוצאת מהתנור,נמתין חצי שעה ואז נחורר אותה עם שיפוד במספר מקומות.
  14. נמזוג את הרוטב מעל וניתן לו להיספג בעוגה.
  15. נחלץ את העוגה מהתבנית ובתאבון!

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות