מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת גבינה יפנית

שעתיים / בינוני / 1 יחידה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
עוגת גבינה יפנית של שחר ואורן

מצרכים

תבנית עגולה בקוטר 15 סמ וגובה 10סמ

  • 50 גרם קמח (רצוי קמח עוגות)
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • 50 גרם חמאה
  • 60 גרם חלב
  • 4 חלמונים
  • מיץ לימון 10 גרם
  • 4 חלבונים
  • 100 גרם סוכר

אופן ההכנה

  1. ראשית חשוב מאוד! שכל המצרכים יהיו בטמפרטורת החדר.
  2. נתחיל מלהמיס יחד גבינת שמנת, חמאה וחלב. רצוי על בן מארי (קערה על סיר מים חמים), רק עד ערבוב ואיחוד.
  3. נוסיף את החלמונים ונערבב
  4. נוסיף את הלימון ונערבב
  5. ננפה פנימה קמח, נערבב היטב ואז נסנן את כל תוכן הקערה לכלי חדש- הדבר יביא את הבלילה להיות חלקה לגמרי, ללא גושי קמח.
  6. נקציף את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות מאוד.
  7. נקפל את קצפת החלבונים בתוך הבלילה במספר פעמים בזהירות רבה לא להרוס את האווריריות של המסה.
  8. נרפד את התבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים
  9. נמזוג את הבלילה לתבנית מעט מגובה כדי שהבועות הגדולות יתפוצצו מעצמן, ונדפוק קלות על השיש. עכשיו נאפה בתנור.
  10. האפייה היא השלב הקריטי בעוגה!
  11. נניח את התבנית העגולה בתוך תבנית שבה נוכל למלא מים רותחים עד גובה של כ- 2 סמ.
  12. 30 דקות ראשונות נאפה על 150 מעלות סטטי
  13. נפתח את דלת התנור ל 10 שניות כדי לשחרר אדים
  14. 30 דקות נוספות נאפה על 110 מעלות סטטי
  15. נפתח שוב את דלת התנור לשחרור אדים
  16. נעלה את החום ל 160 מעלות למשך 5-10 דקות נוספות עד שנקבל הזהבה יפה בכיפת העוגה.
  17. נכבה את התנור למשך 5 דקות עם דלת סגורה
  18. נפתח את דלת התנור ונשאיר את העוגה בפנים ל 5 דקות נוספות.
  19. נוציא את העוגה מהתנור, ניתן לה להתקרר מעט ואז נחלץ מהתבנית ונסיר את נייר האפיה

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות