מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת כנאפה

שעה / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
עוגת כנאפה של שחר ואורן

מצרכים

  • חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • חבילת גבינת כנען תנובה 500 גרם
  • פתיתי מוצרלה השף הלבן 200 גרם
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 3/4 כוס מים (180 מל)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • כמה טיפות מי זהר
  • פיסטוקים גרוסים
  • ורדים מיובשים

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית ומערבבים היטב עם אטריות הקדאיף המופרדות.
  2. חוצים את הכמות, ואת החצי הראשון משטחים על תחתית של מחבת גבוהה בקוטר 20-24 סמ.
  3. מערבבים את הגבינות והסוכר ומרפדים את שכבת הקדאיף.
  4. מפזרים באופן אחיד את יתרת הקדאיף מעל.
  5. מבשלים על הלהבה הגדולה בעוצמה נמוכה למשך 10 דקות עם מכסה.
  6. כעבור 10 דקות הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לעוד 10 דקות נוספות.
  7. בזמן שהכנאפה על הגז מכינים סירופ סוכר על ידי הרתחה יחד של הסוכר, המים והזהר, רק עד שהסוכר נעלם לחלוטין, מכבים ונותנים להתקרר.
  8. כאשר הכנאפה מוכנה, מוציאים לצלחת ומיד מוזגים את כל מי הסוכר. זה נספג תוך רגע וזה חשוב מאוד לטעם.
  9. מפזרים פיסטוקים וורדים וסיימנו! 30 דקות מרגע שהתחלתם ואתם מוכנים להגשה.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות