מצרכים
לבצק שמרים:
- 50 גרם סוכר (רבע כוס)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- שליש כוס חלב חמים (85 גרם)
- 280 גרם קמח לחם (2 כוסות)
- ביצה L
- 50 גרם חמאה
- קמצוץ מלח
פטיסייר שוקולד:
- כוס חלב (250 מל)
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
- 3 חלמונים
- 25 גרם קורנפלור
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מתחילים מלהכין את הבצק:
- מערבבים את החלב, שמרים וסוכר ומניחים לחמש דקות בצד.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
- מעבירים לקערה, מקמחים מעט ומתפיחים להכפלת הנפח.
מכינים את הפטיסייר:
- אל תוך סיר קטן מכניסים את החלב, סוכר, חלמונים וקורנפלור, ומערבבים תמידית על אש בינונית עד שמתקבל קרם יציב.
- כשמכבים את האש, מוסיפים שוקולד מריר. הוא נמס תוך רגע, מערבבים לאיחוד ומעבירים לקירור.
- פותחים את הבצק למלבן דק וארוך יחסית (תדמיינו שהוא צריך להיסגר לעיגול בהיקף של התבנית שלכם.
- מורחים על 2/3 את הקרם ומפזרים שוקולד צ׳יפס אם רוצים 🙂 אין דבר כזה יותר מדי שוקולד
- את השליש הנותר חותכים לפסים דקים ומגלגלים את הבצק מהמילוי עד הפסים כך שמתקבלת הצורה היפה.
- מעבירים לתבנית עגולה ומתפיחים למשך שעה או יותר עד הכפלת הנפח.
- אופים בחום 180 מעלות סטטי למשך 30 דקות לפחות עד שהעוגה שחומה היטב.
- מורחים סירופ סוכר שמכינים מרבע כוס סוכר ורבע כוס מים.
- כמה דקות קירור וטורפים 🥰