מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת שוקולד

שעה וחצי / קלה / עוגה ל-8 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
עוגת שוקולד של שחר ואורן

מצרכים

  • 200 גרם (כוס) סוכר חום כהה
  • 125 גרם חמאה בטמפ החדר
  • ביצה L + חלמון
  • גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 70 גרם שוקולד מריר מומס
  • כוס קמח (140 גרם)
  • רבע כוס קקאו (30 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לגנאש:

  • 125 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
  • 150 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

  1. מקציפים עם וו גיטרה סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את הביצה והחלמון ומקציפים עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  3. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה ושוקולד מריר מומס
  4. מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה יחד, מה שיגרום לפיזור אחיד של האבקות ועליה אחידה ויפה בגובה של העוגה.
  5. מערבלים לזמן קצר רק לאיחוד, ונותנים ערבול אחרון עם לקקן בתחתית הקערה כדי לוודא איחוד.
  6. מצפים תבנית עגולה 20 סמ עם נייר אפייה בתחתית והצדדים.
  7. מוזגים את הבלילה (היא לא נוזלית וזה בסדר) ומשטחים בעזרת כף.
  8. אופים בחום 170 מעלות במצב סטטי למשך 50 דקות.
  9. בזמן האפייה מכינים את הגנאש.
  10. מחממים שמנת ומוזגים על השוקולד. מערבבים עד המסה ואיחוד.
  11. כשהעוגה מוכנה ויוצאת מהתנור, נמתין 10 דקות ואז נחורר אותה עם שיפוד ונמזוג את הגנאש מעל, כל פעם קצת והעוגה תספוג את הכל.
  12. תנו לה חצי שעה- שעה להתקרר ויאללה לטרוף.

 

מחפשים עוגות מעוצבות מקצועיות? היכנסו לאתר הבא

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות