מצרכים
- 5 ביצים
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- כוס וחצי קמח שקדים (150 גרם)
- חצי כפית אבקת אפייה
- תאנים טריות
אופן ההכנה
ראשית נשמן תבנית אפייה רחבה. אני השתמשתי בחמאה וזה מה שהופך את המתכון לחלבי. ניתן להשתמש גם בתחליף ולקבל עוגת פרווה.
לאחר השימון, נפזר כמות נדיבה של קמח שקדים, ננער עד שהכל מצופה ונרוקן עודפים.
נקציף במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד שנקבל קצפת בהירה.
נוסיף קמח שקדים ונערבל היטב מבלי לפגוע בהקצפה.
נמזוג את הבלילה אל תוך תבנית פאי בקוטר 27 ס״מ. יש להשאיר 1 ס״מ רווח בגובה מהשפה של התבנית כי העוגה תופחת באפייה ושלא תגלוש החוצה.
נסדר חצאי תאנים בצורה רנדומלית.
מעל כל תאנה נפזר מעט סוכר
בין התאנים נקשט בשקדים פרוסים.
נאפה למשך 30 דקות על 170 מעלות.