מצרכים
תפוחים:
- 4 תפוחים גדולים לא משנה מאיזה סוג
- 2 כפות סוכר 30 גרם
- 2 כפיות קינמון 7 גרם
בלילה:
- 4 ביצים L
- כוס וחצי סוכר לבן 300 גרם
- כוס שמן 200 מל
- 2 כוסות קמח 280
- שקית אבקת אפייה 10 גרם
- שקדים פרוסים לציפוי התבנית
אופן ההכנה
מתחילים עם התפוחים: מקלפים, מנקים וחותכים אותם לקוביות.
מכניסים לתוך קלחת עם סוכר וקינמון ומשלים למשך חמש דקות עד שהתפוחים מתרככים.
מניחים בצד ונותנים להם להתקרר
מכינים את הבלילה: הכי פשוטה שיש!
מערבבים את אבקת האפייה יחד עם הקמח
מנפים ואז מערבבים עם שאר החומרים
המטרה שאנחנו עושים את זה היא שככה חומרי ההתפחה מתערבבים בצורה אחידה בקמח וככה נקבל עוגה יותר אחידה בגובה שלה.
מוסיפים את התפוחים לבלילה ומערבבים לפיזור אחיד
משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה או כל דבש שיכול לשמש כ”דבק”
מצפים את כל התבנית בפנים בשקדים פרוסים
מוזגים את הבלילה לתבנית בזהירות כדי לשמור על פרוסות השקדים במקומם.
אופים למשך 45 דקות על 180 מעלות סטטי, אך רצוי לבדוק עם קיסם טרם היציאה מהתנור.
נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין והופכים אותה על צלחת הגשה
מרימים בעדינות את התבנית ואם היא מתנגדת, תטפחו עליה קלות.
המטרה של השקדים היא לא רק נראות, אלא עזרה בחילוץ העוגה.
מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.