עוף חמוץ מתוק מתכון קלאסי לכל אוהבי האוכל האסיאתי! חתיכות חזה עוף מצופות ברוטב חמצמץ עם טעם עדין של אננס עסיסי. הגרסה הביתית הזו מהירה, קלה וטעימה בדיוק כמו האוכל המועדף על כולנו – זה אוכל מושלם לארוחת ערב כיפית עם חברים או משפחה! כן חברים, זו מנה מרשימה, טעימה וכיפית במיוחד.
עוף חמוץ מתוק מתכון אסיאתי קלאסי
מצרכים
- 500 גרם חזה עוף פרוס לשניצל
- בצל
מרינדת ריכוך:
- רבע כפית מלח
- רבע כפית סוכר
- כפית גדושה קורנפלור (8 גרם)
- 30 מ״ל מים (2 כפות)
- חצי כפית סודה לשתיה
טמפורה:
- ביצה
- 100 גרם קמח
- 100 גרם קורנפלור
- 2/3 כוס מים (165 מ״ל)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סוכר
או
- כוס קמח טמפורה
- כוס מים
רוטב חמוץ מתוק:
- 125 מ״ל (חצי כוס) מיץ 100% אננס
- רבע כוס סוכר דמררה (50 גרם)
- 50 מ״ל חומץ (3.5 כפות)
- 2 כפות (30 גרם) קטשופ- במקור משתמשים ברוטב hp אבל קטשופ מחליף אותו נהדר
- חצי כף סויה בהירה
- כפית קורנפלור
- כף מים
אופן ההכנה חזה עוף חמוץ מתוק
- נפרוס את העוף לרצועות נגד כיוון הסיבים כפי שמודגם בסרטון.
- נערבב את חומרי מרינדת הריכוך ונערבב עם העוף.
- נכין טמפורה על ידי ערבוב כל החומרים יחד, ונוסיף את העוף יחד עם הנוזלים אל תוך הטמפורה.
- נחמם שמן ל 170 מעלות ונכניס את רצועות העוף פנימה לטיגון עד השחמה.
- נכין את הרוטב:
- נכניס לווק את כל החומרים מלבד המים והקורנפלור ונביא לרתיחה.
- בזמן שהרוטב מתחיל לרתוח, נערבב את המים והקורנפלור ונמזוג אותם פנימה אל תוך הרוטב וזה מה שיסייע לו בהסמכה.
- נוסיף קוביות בצל פנימה- אופציונלי
- נוסיף את כל העוף ונקפיץ/ נערבב במשך מספר דקות עד שכולו מצופה ברוטב.
- בתאבון!
אנחנו מקווים שתהנו מהמנה המהממת הזו. עוף חמוץ מתוק עם טעמים אסיאתים, מרגשים וטעימים. ההצעה שלנו היא להגיש אותה על או ליד אורז ולפזר שומשום על העוף. תיהנו מארוחה איכותית כמו של מסעדה שנעשתה ממש במטבח שלכם תהנו מכל ביס!