מצרכים
עוף רך למוקפץ – יש סרטון הסבר כאן
- 1 ק״ג חזה עוף
- חצי כפית מלח (4 גרם)
- חצי כפית סוכר (4 גרם)
- 2 כפיות גדושה קורנפלור (16 גרם)
- 1/4 כוס מים (60 מל)
- כפית סודה לשתיה (4 גרם)
מוקפץ:
- 350 גרם ברוקולי (חבילה סטנדרטית)
- כף שמן צמחי (10 גרם)
- 1/4 כוס רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות שיטאקי)
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס מים (לאידוי הברוקולי)
- 1/4 כוס מים (למוקפץ)
להגשה:
- אורז לבן (מתכון כאן)
אופן ההכנה
- מכינים את העוף למוקפץ לפי המדריך שלנו כאן
- חותכים את הברוקולי לראשים בגודל 4 ס”מ וקוצצים את השום.
- מחממים מחבת רחבה עם השמן ומוסיפים את הברוקולי ושופכים פנימה 1/4 כוס מים ומכסים עם מכסה.
- מבשלים כ-2 דקות עד שכל המים מתאדים והברוקולי מקבל צבע ירוק עז.
- מוסיפים את השום והעוף, מערבבים ומוסיפים את רוטב ההוי סטיר ואת המים.
- מערבבים ומבשלים הכל כ-2 דקות נוספות.
- מגישים עם אורז לבן מאודה לפי המתכון כאן.
- בתאבון 🙂