מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף מוקפץ עם ברוקולי

חצי שעה / קל / 6 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוף מוקפץ עם ברוקולי

מצרכים

עוף רך למוקפץ – יש סרטון הסבר כאן

  • 1 ק״ג חזה עוף
  • חצי כפית מלח (4 גרם)
  • חצי כפית סוכר (4 גרם)
  • 2 כפיות גדושה קורנפלור (16 גרם)
  • 1/4 כוס מים (60 מל)
  • כפית סודה לשתיה (4 גרם)

מוקפץ:

  • 350 גרם ברוקולי (חבילה סטנדרטית)
  • כף שמן צמחי (10 גרם)
  • 1/4 כוס רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות שיטאקי)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס מים (לאידוי הברוקולי)
  • 1/4 כוס מים (למוקפץ)

להגשה:

  • אורז לבן (מתכון כאן)

אופן ההכנה

  1. מכינים את העוף למוקפץ לפי המדריך שלנו כאן
  2. חותכים את הברוקולי לראשים בגודל 4 ס”מ וקוצצים את השום.
  3. מחממים מחבת רחבה עם השמן ומוסיפים את הברוקולי ושופכים פנימה 1/4 כוס מים ומכסים עם מכסה.
  4. מבשלים כ-2 דקות עד שכל המים מתאדים והברוקולי מקבל צבע ירוק עז.
  5. מוסיפים את השום והעוף, מערבבים ומוסיפים את רוטב ההוי סטיר ואת המים.
  6. מערבבים ומבשלים הכל כ-2 דקות נוספות.
  7. מגישים עם אורז לבן מאודה לפי המתכון כאן.
  8. בתאבון 🙂