מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף שומשום

30 דקות / קל / 2 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוף שומשום של שחר ואורן

מצרכים

עוף במרינדה:

  • 1/2 קילו חזה עוף
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • כפית מלח
  • כף קורנפלור

לבלילה:

  • ביצה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית סוכר

רוטב שום חריף:

  • פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום
  • כף חומץ

  • שומשום

אופן ההכנה

  1. חותכים את העוף לרצועות בעובי של ס״מ כנגד סיבי העוף, מאתרים את כיוון הסיבים וחותכים נגדם (כלומר, שהרצועות *לא* יהיו עם כיוון הסיבים אלא נגדם)
  2. מערבבים את מרכיבי המרינדה, ומשרים את העוף כ-15 דקות.
  3. מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומכניסים את העוף פנימה.
  4. מחממים שמן ל-170 מעלות, מוציאים את רצועות העוף אחת אחת, מנקים מעודפי הבלילה וטובלים בשומשום, ומשם ישירות לשמן.
  5. מוצאים את העוף מטיגון כשמזהיב.
  6. טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב, ומגישים לצד העוף.