מצרכים
עוף במרינדה:
- 1/2 קילו חזה עוף
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- כפית מלח
- כף קורנפלור
לבלילה:
- ביצה
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית מלח
- כפית סוכר
רוטב שום חריף:
- פלפל ירוק חריף
- 2 שיני שום
- כף חומץ
- שומשום
אופן ההכנה
- חותכים את העוף לרצועות בעובי של ס״מ כנגד סיבי העוף, מאתרים את כיוון הסיבים וחותכים נגדם (כלומר, שהרצועות *לא* יהיו עם כיוון הסיבים אלא נגדם)
- מערבבים את מרכיבי המרינדה, ומשרים את העוף כ-15 דקות.
- מערבבים את מרכיבי הבלילה, ומכניסים את העוף פנימה.
- מחממים שמן ל-170 מעלות, מוציאים את רצועות העוף אחת אחת, מנקים מעודפי הבלילה וטובלים בשומשום, ומשם ישירות לשמן.
- מוצאים את העוף מטיגון כשמזהיב.
- טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב, ומגישים לצד העוף.