מצרכים
לעוף:
- עוף שלם במשקל של לפחות 1.5 קילוגרם
- לימון פרוס
- 3 ענפי רוזמרין
- 5 ענפי טימין
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום קליפות
לתיבול העוף:
- רבע כוס שמן זית
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
לרוטב:
- נוזל שהעוף הגיר
- כוס יין לבן
- 3 ענפי טימין
- שן שום מעוכה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- 2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה
- נתחיל מלמלא את העוף בלימון, עשבי תיבול, מלח פלפל ושום.
- נקשור את העוף: נתחיל מסביב לחזה וניצור לולאה סביב עצמות הרגליים. ברגע שנמשיך, הרגליים ייצמדו ונקשור. פעולה זו עוזרת לעוף להתבשל בצורה אחידה.
- נערבב יחד שמן זית, מלח ופלפל ונמרח את העוף היטב מבחוץ.
- נניח את העוף על רשת ולידו מספר תפוחי אדמה קטנים ונבריש גם אותם.
- נאפה בחום של 230 מעלות טורבו.
- לעוף במשקל 1.5 קילו נדרשת שעה של אפייה. כל חצי קילוגרם נוסף דורש רבע שעה נוספת של אפייה.
- נוציא את העוף ונסנן את הנוזלים שהגיר, מהם נכין את הרוטב.
- נעביר אותם לקלחת, נוסיף יין לבן, טימין, שן שום מעוכה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. נרתיח יחדיו ונבשל עד לאידוי של היין וצמצום של הרוטב.
- עכשיו הכל מוכן ואפשר להגיש!
- נפרוס מהעוף, ניקח מתפוחי האדמה ונמזוג רוטב מעל הכל.