מצרכים
- 500 גרם בשר טחון/ פרגית טחונה
- בצל סגול בינוני (100 גרם)
- 6 שיני שום (25 גרם)
- 2 כפות רוטב הוי סטיר (30 גרם) (לגרסה הלא כשרה ניתן להשתמש ברוטב צדפות)
- 1.5 כפות רוטב דגים (22 גרם)
- חופן גדול עלי בזיליקום (65 גרם)
- 2 כפיות סויה (10 גרם)
- כף סוכר חום דמררה (10 גרם)
- צ׳ילי אדום פרוס
- כפית צ׳ילי גרוס
- 4 ביצים
- שמן לטיגון
- אורז לבן להגשה
- רוטב סרירצה להגשה (אופציונלי)
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל דק
- פורסים את השום
- קוצצים את הצ׳ילי
- קוצצים גס את הבזיליקום
- מחממים שמן במחבת (לא להתקמצן) זה צריך להיות טיגון.
- מטגנים את הביצים משני הצדדים עד שהביצה זהובה והחלמון עדיין נוזלי.
- מניחים את הביצים בצד, מרוקנים את השמן מהמחבת וממשיכים לבשל בה (היא כבר משומנת).
- מבשלים את הבשר עד שהוא מפורק לגמרי ומבושל, וכל הנוזלים התאדו מהתחתית. תערבבו תוך כדי כדי שלא יתייבש בתחתית.
- מעבירים את הבשר לקערה
- מוסיפים למחבת בצל ושום ומערבבים דקה
- מוסיפים את הבשר, את הצ׳ילי הטרי והיבש ואת התיבול ומקפיצים הכל היטב.
- מוסיפים את הבזיליקום לעוד ערבוב קצר ומגישים.
- מגישים לצד אורז לבן והביצה שטיגנו בהתחלה
- מקשטים בסרירצה ובתפרחת בזיליקום