מצרכים
- 300 גרם אטריות אורז (מקלות אורז)
- 2 כפיות מחית תמרינדי (13 גרם)
- 2 כפות רוטב דגים (30 גרם)
- 3 כפות סוכר (40 גרם)
- 2/3 כוס מים (160 מ”ל)
- 2 כפות רוטב סרירצ’ה
- 3 שיני שום
- בצל סגול קטן
- 40 גרם בצל ירוק (רק החלק הירוק)
- 200 גרם חזה עוף
- 120 גרם נבטים (חופן נדיב)
- 2 ביצים
להגשה:
- בוטנים מרוסקים
- נבטים
- פלפל צ’ילי גרוס
- ליים (או לימון אם אין)
אופן ההכנה
חותכים את הירקות והעוף:
- שום מועכים וקוצצים גס, בצל סגול לרצועות, בצל ירוק – לרצועות של 3 ס”מ, חזה עוף פורסים לרצועות ואת הביצים שוברים לכלי.
- משרים את האטריות במים רגילים 15-20 דקות עד לריכוך.
- מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב- רוטב דגים, מים, סוכר, מחית תמרינד ורוטב סרירצ’ה.
- מסדרים את הכל ליד הכריים לקראת הקפצה.
- מטגנים את בצל ושום עם 2 כפות שמן למשך 2 דקות על אש גבוהה
- מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהעוף מבושל.
- מוסיפים פנימה את האטריות השתרכחו ומערבבים כדי שיצופו מעט בשמן.
- שופכים מעל את הרוטב, ומבשלים עד שכל הרוטב נספג באטריות.
- דוחפים את האטריות מעלה וחושפים חצי מחבת, בחצי הזה נוסיף את הביצים ונקשקש אותם.
- לאחר שהביצים התבשלו מערבבים יחד עם האטריות.
- כשהאטריות מגיעות למידת העשייה הרצוייה, מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, ומערבבים עוד דקה על אש נמוכה.
- מסדרים את הפאד תאי בצלחת, ומגישים עם פלח ליים, נבטים,בוטנים מרוסקים ופלפל צילי גרוס.