מצרכים
- 180 גרם מים קרים (3/4 כוס)
- 360 גרם קמח (2.5 כוסות+כף)
- כפית שטוחה שמרים יבשים
- קמצוץ מלח
- שוקולד למילוי
אופן ההכנה
מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים ואז נוסיף את הקמח והמלח.
נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
נכסה ונניח בצד לכמה דקות
נעביר למשטח ונלוש ידנית, נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
מחלקים לכדורים של 50 גרם ללחמניות קטנות או 100 גרם ללחמנית בינוניות
פוחסים או מרדדים כל כדור ומקפלים את הבצק כך שנוצרות שכבות וזה עוזר לבנות מבנה גבוה לבאן.
נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו,
נרדד את הכדור מהקצוות כך שהמרכז יהיה מעט עבה יותר
נניח 2 כפות שוקולד חלב
נקפל כמו כיסונים
נניח בכלי אידוי להתפחה של שעה
מאדים במשך 5 דקות בחום בינוני
ניתן לאדות, לאחסן ולאדות שנית לפני הגשה- זה מחייב את הבצק וממיס את השוקולד.