פאי פקאן הוא קינוח קלאסי עם מילוי עשיר ודביק עשוי תערובת של ביצים, סוכר וסירופ מייפל מתוק וטעים. הפאי הוא חגיגה של טעמים ומרקמים כאשר אגוזי פקאן, שמוסיפים קראנצ’יות וארומה אגוזית, מאזנים בצורה מושלמת את המתיקות של המילוי. כל פרוסה מציעה תערובת הרמונית של פריכות שקשה לסרב לה.
מצרכים לפאי פקאן
- תבנית פאי בקוטר 28 (לתבנית בקוטר 20 ניתן לחלק את כל הכמויות לחצי).
בצק פריך שקדים:
- בצק פריך שקדים:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
- 150 גרם חמאה
- ביצה L
- תמצית/ מחית וניל
מלית לפאי פקאן מתכון לקינוח הקלאסי:
- 100 גרם חמאה רכה/ מומסת
- כוס סוכר חום (200 גרם)
- קורט מלח
- כוס סירופ מייפל טהור (שימו לב שזה טהור ולא סירופ לפנקייק אחרת זה יהיה מתוק בטירוף)
- 200 גרם פקאן גרוס
- 4 ביצים
- חצי כוס קמח (70 גרם)
- 200 גרם חצאי פקאן לקישוט
אופן ההכנה
- מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחדיו במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד (קורה מהר מאוד)
- משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה 3-4 ממ.
- אם הבצק דביק, נותנים לו מנוחה במקרר ואז מניחים אותו על הרינג או התבנית, מהדקים את התחתית וחותכים את העודפים.
- מהעודפים אפשר להכין עוגיות חמאה מושלמות
- את הקלתית מכניסים למקפיא עד שהמלית מוכנה.
- בוררים את כל הפקאנים שלנו: מפרידים בין החצאים המושלמים שהם אתה שיקשטו את הפאי, לבין השבורים, שאותם נגרוס וישמשו למלית.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
- מוזגים על הקלתית
- מסדרים את חצאי הפקאן מעל
- שולחים לאפייה של 50 דקות על 180 מעלות סטטי.
- ביציאה מהתנור ניתן להבריש את הפקאנים במעט סירופ מייפל על מנת שיקבלו ברק יפה.
מומלץ להגיש חם. ניתן להגיש עם כדור גלידת וניל או בטמפרטורת החדר עם כף קצפת. פאי פקאן הוא קינוח מושלם לחגיגות חג או לכל אירוע מיוחד. אחרי שטעמתם את הפאי המתוק והאגוזי הזה נשמח לקבל מכם הצצה למה שהכנתם, שתפו אותנו באינסטגרם!
אהבתם את המתכון? בטוח תאהבו גם את עקיצת הדבורה, מחכים לכם שם.