מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פאי תפוחים

שעה / קל / עוגה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים (תבנית 22)

בצק פריך שקדים:

  • בצק פריך שקדים:
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
  • 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
  • 150 גרם חמאה
  • ביצה L
  • תמצית/ מחית וניל

מלית תפוחים:

  • 7 תפוחים שאוהבים
  • כוס סוכר (200 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  1. מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחדיו במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד (קורה מהר מאוד)
  2. משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה 3-4 ממ.
  3. אם הבצק דביק, נותנים לו מנוחה במקרר ואז מניחים אותו על הרינג או התבנית, מהדקים את התחתית וחותכים את העודפים.
  4. את העודפים אוספים לכדור ושולחים למקרר.
  5. את הקלתית מכניסים למקפיא עד שהמלית מוכנה.
  6. מפזרים סוכר על מחבת וממיסים עד לתחילת קרמול.
  7. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב טופי חלק
  8. מוסיפים פנימה את התפוח קלוף וחתוך לקוביות קטנות, התפוחים מוציאים הרבה נוזלים וזה מצוין כי אם נותרו גושי קרמל הם יימסו בשלב הזה.
  9. כשהנוזלים הצטמצמו והתפוחים שחומים, מסירים מהאש לקירור. מערבבים יחד עם החלמונים והקורנפלור ומשטחים על הקלתית.
  10. מוציאים את הבצק העודף ומגרדים עם פומפייה מעל המלית ומפזרים בעדינות, כדי שזה ישאר קטן ויפה.
  11. אופים למשך 45 דקות בחום 170 מעלות סטטי.
  12. נותנים להתקרר לפני שפורסים.
  13. מומלץ להגיש עם גלידה וניל ❤️

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות