פבלובה מתכון עם מרנג שוויצרי עבודת יד שתוכלו להכין לבד בביתכם. קבלו מתכון לקינוח מהפנט שמוצאים רק במאפיות בפריז! וכן, יש אפשרות גם לעשות את זה פרווה לטבעוניים (:
פבלובה מתכון עם מרנג שוויצרי וקולי תות
מצרכים
מרנג:
- 4 חלבונים L או 5 חלבונים M
- כוס סוכר (200 גרם)
- כף קורנפלור (10 גרם)
- 2 כפיות חומץ (10 גרם)
קולי תות:
- כוס תותים
- רבע כוס מים (60 מ״ל)
- רבע כוס סוכר (50 מ״ל)
- חצי כפית מחית/ תמצית וניל
בצק פריך ללא גלוטן:
- 100 גרם קמח שקדים
- 30 גרם קוקוס טחון (רבע כוס)
- 30 גרם חמאה (3 כפות)
- 35 גרם אבקת סוכר (רבע כוס)
- חצי ביצה
- קמצוץ מלח
פטיסייר וניל:
- 4/5 חלמונים שנותרו מהמרנג
- כוס חלב (250 מ״ל)
- 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
- חצי כפית מחית/ תמצית וניל
אופן ההכנה לפבלובה חלומית
- נתחיל מלהפריד את הביצים למרנג ולפטיסייר. נשמור את החלמונים בצד ונתחיל מהמרנג.
- מרנג שוויצרי: מערבבים חלבונים וסוכר בקערה שיושבת על סיר מים חמים (בן מארי) ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
- מוסיפים את החומץ ומתחילים להקציף במהירות בינונית.
- כשנוצר קצף יציב מוסיפים את הקורנפלור ומשלימים הקצפה עד לרמה שאפשר לזלף מבלי שהמרנג ינזול.
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים טבעת בקוטר 5-6 ס״מ (לא יותר כדי שלא יהיה גדול מדי) ואז מסביב הטבעת מזלפים ״נשיקות״ ב- 3 קומות.
- אופים בחום בין 80-100 מעלות למשך שעתיים לפחות (או אפילו הרבה יותר מזה אם נדרש, עד שהמרנג יבש לחלוטין).
- עוברים להכנת הבצק הפריך:
- הכי קל לטחון את הכל יחד בתוך מערכת הטחינה או מערבל מזון עד שמתקבל בצק פירורי ואחיד.
- משטחים בין נייר אפייה ושולחים לקירור עד שהמרנג יהיה מוכן והתנור יהיה פנוי לאפייה.
- קורצים עיגולים בגודל, או מעט יותר גדולים מהמרנג, מסדרים על תבנית ואופים בחום 150 מעלות למשך 15 דקות להזהבה עדינה.
- שומרים בצד ועוברים להכנת קולי תות:
- אל תוך כלי מכניסים תותים, סוכר, מים ווניל וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שזה חלק לגמרי.
- מבשלים בקלחת או מחבת עד שרוב המים מתאדים ונוצרת סמיכות עדינה. שימו לב, זה יסמיך יותר כשזה יתקרר. מעבירים לשק זילוף, קושרים אותו ומניחים בצד.
- מכינים את הפטיסייר:
- בקלחת מערבבים היטב את כל המרכיבים יחדיו וכשהנוזל חלק מדליקים את האש בעוצמה בינונית ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת כדי שלא תיווצר חביתה בתחתית.
- אם האש גבוהה מדי בתחושה שלכם, עדיף שיקח יותר זמן, לכו על בטוח ותנמיכו את הלהבה.
- כאשר הפטיסייר מסמיך, תצמידו עליו ניילון ותניחו לו להתקרר לחלוטין.
- כשהוא קר, מסירים את הניילון, טורפים היטב ומעבירים לשק זילוף.
- עד כאן הכנו את כל המרכיבים וניתן לשמור אותם בנפרד עד להרכבה, כך שהכל ישמר טרי.
- מזלפים מעט פטיסייר על התחתית ו״מדביקים״ את המרנג.
- ממלאים חצי גובה בפטיסייר ואז ממלאים את שארית הגובה בקולי תות.
- מניחים מעל קוביות קטנות של תותים לקישוט ואפשר גם עלה זהב להשלים את המראה היוקרתי.
- לגרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה והחלב בתחליפים ביחס 1:1
חג שמח!
בשיתוף שריג היבואן הרשמי