מצרכים
- 200 גרם מחמצת
- 200 גרם מים
- 200 גרם קמח
- 3 כוסות מים קרים (750 מ״ל)
- 1 ק״ג קמח לחם
- 3 כפיות מלח
- רבע כוס שמן זית (60 מ״ל)
אופן ההכנה
דבר ראשון יוצרים סטרטר מערבוב המחמצת, המים והקמח שבהתחלה.
כאשר הסטרטר מכפיל נפח, מכניסים אותו לקערת המיקסר.
בקערת מיקסר מוסיפים ראשית את המים, מערבבים עם הסטרטר עד שנוצר נוזל חלק ואז מוסיפים את הקמח, השמן והמלח.
מעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
משמנים קערה ומעבירים את הבצק. מכסים ושולחים למקרר ליומיים.
אחת ליום מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו סדרת קיפולים.
משמנים את המשטח
מורידים את הבצק
מכאן אתם יכולים לעשות מה שבא לכם! 😁
אני חילקתי ל 5 חלקים ויצרתי 5 פוקצ׳ות
חיכיתי קודם שהבצק יכפיל את הנפח על השיש ואז התחלתי להוסיף תוספות:
2 פוקצ׳ות עם שמן זית ומלח ים אטלנטי גס
פוקצה אחת עם שמן זית וגבינה בולגרית
פוקצה אחת עם שמן זית, פטריות שימאגי ובצל סגול, מלח ים אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס
פוקצ׳ה אחת עם שמן זית, פטריות שימאגי וכרישה, מלח ים אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס
מכניסים את הפוקצ׳ות לאפייה בחום 250 מעלות טורבו למשך כ 10 דקות עד שמזהיבות