מצרכים
קרם פטיסייר וניל:
- כוס חלב (250 מל)
- 1/3 כוס סוכר לבן (60 גרם)
- 4 חלמונים (70-80 גרם)
- 3 כפות קורנפלור (25 גרם)
קרמבל:
- 100 גרם קמח ללא גלוטן
- 100 גרם סוכר דמררה
- 80 גרם חמאה
בצק רבוך:
- חצי כוס חלב (125 מל)
- חצי כוס מים (125 מל)
- 125 גרם חמאה
- כפית מלח (5 גרם)
- כפית סוכר (5 גרם)
- 140 גרם קמח ללא גלוטן
- 5 ביצים L
אופן ההכנה
- אני מתחיל מהקרמבל כי הוא צריך להתקרר ולהתייצב
- מערבבים קמח, סוכר וחמאה רכה עד לקבלת בצק פירורי
- מרדדים דק בין ניירות אפייה, אם יש צורך אפשר גם לחלק לעוד נייר נוסף
- מניחים על מגש ומכניסים למקפיא
- עוברים להכנת קרם פטיסייר:
- אני מכין את הפטיסייר בשיטת הכל יחד:
- אני קודם מערבב את כל המרכיבים בתוך הסיר עד שזה אחיד
- רק אז אני מדליק את האש ותוך כדי ערבוב תמידי, מבשל עד שזה מבעבע ומסמיך
- אם לא תערבבו, תקבלו חביתה בתחתית
- כשהקרן סמיך וחם מעבירים לקערה ומצמידים עליו ניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום ושלא יטפטפו מים שיתאדו
- אני בכוונה במתכון הזה משתמש בחלמון נוסף שיתן עוד יציבות לקרם כי אני רוצה שתצליחו ושלא יהיה לכם פטיסייר נוזלי מדי שיברח מהפחזנית.
- בזמן שהקרם מתקרר בטמפרטורת החדר, מכינים את הבצק:
- מביאים לרתיחה מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר
- מורידים מהאש, ומוסיפים את הקמח
- מערבבים היטה עד שאין עוד גושי קמח ומחזירים לבישול נוסף למשך 3 דקות.
- עכשיו הבצק פירורי ורותח.
- אפשר להעביר אותו למעבד מזון, או להשתמש במיקסר ידני
- ראשית מעבדים רק את הבצק במטה לקרר אותו
- טורפים יחד את הביצים, ומתחילים למזוג מהנוזל בשלבים, כל פעם מוסיפים רק כשהכמות הקודמת נטמעת.
- איך יודעים מתי לעצור? כשמתקבל בצק שאפשר לזלף, אבל שהוא לא נוזלי מדי. הוא צריך להיות בצק יחסית יציב
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול, ומזלפים על נייר אפייה או משטח סיליקון (עדיף)
- קורצים מהקרמבל הקפוא עיגולים בקוטר של הפחזנית או מעט יותר גדולים ומניחים במרכז כל זילוף.
- אופים בחום 160 מעלות למשך 40 דקות עד שהקרמבל משחים.
- עדיף לאפות יותר מאשר פחות, כי הפחזניות יכולות לצנוח ביציאה מהתנור אם לא אפויות מספיק.
- בזמן האפייה מטפלים בקרם פטיסייר:
- טורפים אותו היטב, ואם רואים שיש גושים, אז ניתן להעביר אותו במסננת דקה וזה יצא מושלם.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר
- יוצרים חור בתחתית הפחזניות ומזלפים קרם בעדינות עד שמרגישים שאין יותר מקום
- מאחסנים בקירור
- חג שמח!