מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פחזניות כשרות לפסח ללא גלוטן

שעה / בינוני / 30 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

קרם פטיסייר וניל:

  • כוס חלב (250 מל)
  • 1/3 כוס סוכר לבן (60 גרם)
  • 4 חלמונים (70-80 גרם)
  • 3 כפות קורנפלור (25 גרם)

קרמבל:

  • 100 גרם קמח ללא גלוטן
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 80 גרם חמאה

בצק רבוך:

  • חצי כוס חלב (125 מל)
  • חצי כוס מים (125 מל)
  • 125 גרם חמאה
  • כפית מלח (5 גרם)
  • כפית סוכר (5 גרם)
  • 140 גרם קמח ללא גלוטן
  • 5 ביצים L

אופן ההכנה

  1. אני מתחיל מהקרמבל כי הוא צריך להתקרר ולהתייצב
  2. מערבבים קמח, סוכר וחמאה רכה עד לקבלת בצק פירורי 
  3. מרדדים דק בין ניירות אפייה, אם יש צורך אפשר גם לחלק לעוד נייר נוסף
  4. מניחים על מגש ומכניסים למקפיא
  5. עוברים להכנת קרם פטיסייר:
  6. אני מכין את הפטיסייר בשיטת הכל יחד:
  7. אני קודם מערבב את כל המרכיבים בתוך הסיר עד שזה אחיד
  8. רק אז אני מדליק את האש ותוך כדי ערבוב תמידי, מבשל עד שזה מבעבע ומסמיך
  9. אם לא תערבבו, תקבלו חביתה בתחתית
  10. כשהקרן סמיך וחם מעבירים לקערה ומצמידים עליו ניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום ושלא יטפטפו מים שיתאדו
  11. אני בכוונה במתכון הזה משתמש בחלמון נוסף שיתן עוד יציבות לקרם כי אני רוצה שתצליחו ושלא יהיה לכם פטיסייר נוזלי מדי שיברח מהפחזנית.
  12. בזמן שהקרם מתקרר בטמפרטורת החדר, מכינים את הבצק:
  13. מביאים לרתיחה מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר
  14. מורידים מהאש, ומוסיפים את הקמח
  15. מערבבים היטה עד שאין עוד גושי קמח ומחזירים לבישול נוסף למשך 3 דקות.
  16. עכשיו הבצק פירורי ורותח.
  17. אפשר להעביר אותו למעבד מזון, או להשתמש במיקסר ידני
  18. ראשית מעבדים רק את הבצק במטה לקרר אותו
  19. טורפים יחד את הביצים, ומתחילים למזוג מהנוזל בשלבים, כל פעם מוסיפים רק כשהכמות הקודמת נטמעת.
  20. איך יודעים מתי לעצור? כשמתקבל בצק שאפשר לזלף, אבל שהוא לא נוזלי מדי. הוא צריך להיות בצק יחסית יציב
  21. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול, ומזלפים על נייר אפייה או משטח סיליקון (עדיף)
  22. קורצים מהקרמבל הקפוא עיגולים בקוטר של הפחזנית או מעט יותר גדולים ומניחים במרכז כל זילוף.
  23. אופים בחום 160 מעלות למשך 40 דקות עד שהקרמבל משחים. 
  24. עדיף לאפות יותר מאשר פחות, כי הפחזניות יכולות לצנוח ביציאה מהתנור אם לא אפויות מספיק.
  25. בזמן האפייה מטפלים בקרם פטיסייר:
  26. טורפים אותו היטב, ואם רואים שיש גושים, אז ניתן להעביר אותו במסננת דקה וזה יצא מושלם.
  27. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר
  28. יוצרים חור בתחתית הפחזניות ומזלפים קרם בעדינות עד שמרגישים שאין יותר מקום
  29. מאחסנים בקירור
  30. חג שמח!