מצרכים
בצק רבוך:
- חצי כוס מים (125מל)
- חצי כוס חלב (125 מל)
- 125 גרם חמאה תנובה
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה סוכר
- כוס קמח (140 גרם)
- 4 ביצים L
קרמבל:
- 200 גרם פתיבר
- 100 גרם חמאה תנובה
קרם עוגת גבינה:
- גביע גבינה לבנה תנובה 5%
- 100 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
- רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
- כפית מחית וניל
אופן ההכנה
בצק רבוך:
- בסיר מתחילים לחמם מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר.
- כאשר הנוזל מבעבע מכבים את האש, מוסיפים את הקמח פנימה ומערבבים היטב עד שכל הקמח נטמע בנוזל ומתקבל בצק חלק.
- מדליקים שוב את האש על חום נמוך ומבשלים את הבצק תוך ערבוב למשך 2 דקות.
- מעבירים את הבצק אל קערת מיקסר ומתחילים לערבל באמצעות וו גיטרה (וו ערבול) עד שמפסיקים לעלות אדים והבצק בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה אל תוך קערת המיקסר, כל פעם נוודא שהביצה נטמעה היטב בבלילה לפני שמוסיפים את הבאה.
- נעביר את הבצק אל תוך שק זילוף עם צנתר מוכן מראש ונניח במקרר (נוח יותר לעבודה כשהוא קר).
קרמבל:
- נטחן פתיבר עד שנקבל אבקה חולית דקה.
- נוסיף את החמאה הרכה ונעבד עד לקבלת משחה אחידה.
- נרדד בין 2 ניירות אפייה דק ככל הניתן ונשלח להקפאה.
קרם גבינה:
- קציפים את כל המרכיבים הקרים היטב עד שמקבלים קצפת חלקה.
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר דק מוכן מראש ושולחים למקרר.
הרכבה:
- מזלפים את הבצק הרבוך על תבנית עם סיליקון (רצוי) או נייר אפייה. חשוב לשים לב שישנם מרווחים מספקים בין הזילוף מכיוון שהפחזניות מתנפחות בתנור.
- מוציאים את הקרמבל מהמקפיא וקורצים עיגול מעט גדול מקוטר הבצק.
- אופים למשך 40 דקות על 165 מעלות סטטי עד שהפחזניות שחומות.
- ניתן להן להצטנן בטמפרטורת החדר.
- ניצור חור קטן בקוטר הצנתר ונזלף פנימה את הקרם.
- מאחסנים בקירור.