מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פחזניות עוגת גבינה

3 שעות / מתקדמים / 20 פחזניות בינוניות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פחזניות עוגת גבינה של שחר ואורן

מצרכים

בצק רבוך:

  • חצי כוס מים (125מל)
  • חצי כוס חלב (125 מל)
  • 125 גרם חמאה תנובה
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה סוכר
  • כוס קמח (140 גרם)
  • 4 ביצים L

קרמבל:

  • 200 גרם פתיבר
  • 100 גרם חמאה תנובה

קרם עוגת גבינה:

  • גביע גבינה לבנה תנובה 5%
  • 100 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • כפית מחית וניל

אופן ההכנה

בצק רבוך:

  1. בסיר מתחילים לחמם מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר.
  2. כאשר הנוזל מבעבע מכבים את האש, מוסיפים את הקמח פנימה ומערבבים היטב עד שכל הקמח נטמע בנוזל ומתקבל בצק חלק.
  3. מדליקים שוב את האש על חום נמוך ומבשלים את הבצק תוך ערבוב למשך 2 דקות.
  4. מעבירים את הבצק אל קערת מיקסר ומתחילים לערבל באמצעות וו גיטרה (וו ערבול) עד שמפסיקים לעלות אדים והבצק בטמפרטורת החדר.
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה אל תוך קערת המיקסר, כל פעם נוודא שהביצה נטמעה היטב בבלילה לפני שמוסיפים את הבאה.
  6. נעביר את הבצק אל תוך שק זילוף עם צנתר מוכן מראש ונניח במקרר (נוח יותר לעבודה כשהוא קר).

קרמבל:

  1. נטחן פתיבר עד שנקבל אבקה חולית דקה.
  2. נוסיף את החמאה הרכה ונעבד עד לקבלת משחה אחידה.
  3. נרדד בין 2 ניירות אפייה דק ככל הניתן ונשלח להקפאה.

קרם גבינה:

  1. קציפים את כל המרכיבים הקרים היטב עד שמקבלים קצפת חלקה.
  2. מעבירים לשק זילוף עם צנתר דק מוכן מראש ושולחים למקרר.

הרכבה:

  1. מזלפים את הבצק הרבוך על תבנית עם סיליקון (רצוי) או נייר אפייה. חשוב לשים לב שישנם מרווחים מספקים בין הזילוף מכיוון שהפחזניות מתנפחות בתנור.
  2. מוציאים את הקרמבל מהמקפיא וקורצים עיגול מעט גדול מקוטר הבצק.
  3. אופים למשך 40 דקות על 165 מעלות סטטי עד שהפחזניות שחומות.
  4. ניתן להן להצטנן בטמפרטורת החדר.
  5. ניצור חור קטן בקוטר הצנתר ונזלף פנימה את הקרם.
  6. מאחסנים בקירור.