מצרכים
סלמון:
- פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק״ג עם עור
- 2 כפות גדושות חרדל דיז’ון חלק
- כפית מלח ים אטלנטי גס
- כפית פלפל שחור גרוס
- פירורי לחם לציפוי
תפוחי אדמה:
- 2 אריזות תפוחי אדמה קטנים למיקרו
- חצי כפית שום גבישי
- חצי כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- המתכון הזה נעשה במכשיר הגריל מעשנה חוץ של נינג׳ה והוראות ההכנה מיועדות לו אבל מבטיחים שהוא מושלם גם בתנור הביתי.
- מדליקים את מכשיר החוץ במצב עישון, מוסיפים שבבי עישון, בוחרים בהגדרות ״דג״, מידת עשייה מדיום ומדליקים.
- בזמן שהמכשיר מייצר עשן, מטפלים בדג צ׳יק צ׳ק:
- מברישים את חלקו העליון בחרדל דיז׳ון,
- מפזרים בצורה אחידה מלח ים אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס ומכסים הכל בפירורי לחם.
- מחברים את מד החום למרכז הדג.
- כאשר המכשיר מצפצף מכניסים את הדג ונותנים לקסם לקרות.
- המכשיר יצפצף ויגיד להוציא את הדג כאשר הטמפרטורה תגיע ליעד.
- מבשלים למשך כמה דקות את תפוחי האדמה במים עם מלח (או כמה דקות במיקרו)
- דופקים אותם עד לחריצה ומתבלים.
- את תפוחי האדמה מכינים במצב טיגון באויר חם למשך כמה דקות על 200 מעלות עד שנוצר ציפוי פריך.
- מגישים את הדג על צלחת גדולה וסביבו תפוחי אדמה וזה מרגיש כמו מנה שבושלה על מדורה עם טעם מעושן נדיררר.
בשיתוף שריג היבואן הרשמי