מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פילמני

60 דקות / בינוני / 70-100 יחידות בינוניות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

פילמני

לבצק:

  • 600 גרם קמח

  • 240 מ״ל מים רותחים

  • 2 כפות שמן

  • כפית וחצי מלח

  • 3 ביצים L

  • 200 גרם קמח

מילוי:

  • 600 גרם פרגית טחונה

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 4 בצלים לבנים מגורדים

  • 2 כפיות מלח

  • כפית וחצי פלפל שחור גרוס

  • רבע כוס מים

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב היטב את הקמח (600 גרם), שמן, מלח והמים רותחים עד לקבלת פירורים גסים.

  2. נוסיף את הביצים ונערבב לקבלת בצק דביק.

  3. נוסיף את יתרת הקמח (200 גרם) ונערבב עד לאיחוד. נגבש את הבצק, נעטוף בניילון נצמד ונניח למנוחה. במקרר של שעה.

  4. בקערה נערבב את כל חומרי המילוי היטב.

  5. נחלק את הבצק ל5 חתיכות. נרדד כל חתיכה על משטח מקומח ונקרוץ דיסקיות בקוטר 7-8 ס״מ.

  6. נניח במרכז כל דסקית מלית בשר, נסגור לחצי ירח היטב כך שהקצוות יתאחדו ולא יפתחו.

  7. לבסוף ניקח את קצוות חצי הירח ונאחד לצורת טורטליני/פילמני.

  8. נבשל במים רותחים עם כף גדושה של מלח, אחרי שהפילמני צפים נבשל כ8 דקות.

  9. נסנן היטב.

  10. נגיש עם שמן זית או חמאה

ניתן להקפיא את הפילמני עד חודש ימים מיום ההכנה

 

 

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות