מצרכים
דג וצ’יפס:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 400 גרם אמנון ישראלי טרי
- כפית קורנפלור
- 1/2 כוס קמח טמפורה
- 1/2 כוס מים
רוטב קארי:
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 2 כפיות קמח
- 2 כפיות קארי אדום
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שמן
רוטב בוטנים ליים:
- 70 גרם חמאת בוטנים טבעית
- 1/2 כפית רוטב דגים
- 2 כפות מיץ ליים/לימון
- 2 כפות קרם קוקוס
- כפית סוכר
אופן ההכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ומשרים אותם במים.
- מכינים את המטבלים:
- מטבל קוקוס קארי- מתחילים מלטגן את הקארי מעט בשמן ואז מוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים עד להרתחה ואז דקה נוספת רק כדי שהרוטב יסמיך. מורידים מהאש.
- מטבל בוטנים ליים- משקשקים בתוך צנצנת את המרכיבים וזה מוכן.
- חותכים את הדג באמצע ואז אלכסונים גדולים.
- מערבבים את מרכיבי הטמפורה ומכניסים אל הבלילה את הדג.
- מטגנים בשמן בטמפ 165-170 מעלות עד הזהבה. תחילה את הצ׳יפס ואז הדג, ואז לקבלת אקסטרה פריכות מטגנים את הצ׳יפס פעם נוספת.
- מגישים את הכל יחד ונהנים מארוחה מדהימה וכיפית שגם הילדים הולכים לטרוף!
מתכון לטמפורה במקום קמח טמפורה:
- ביצה
- 100 גרם קמח
- 100 גרם קורנפלור
- 2/3 כוס מים (165 מ״ל)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סוכר