מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פיש אנד צ’יפס

30 דקות / בינוני / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

דג וצ’יפס:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 400 גרם אמנון ישראלי טרי
  • כפית קורנפלור
  • 1/2 כוס קמח טמפורה
  • 1/2 כוס מים

רוטב קארי:

  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • 2 כפיות קמח
  • 2 כפיות קארי אדום
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף שמן

רוטב בוטנים ליים:

  • 70 גרם חמאת בוטנים טבעית
  • 1/2 כפית רוטב דגים
  • 2 כפות מיץ ליים/לימון
  • 2 כפות קרם קוקוס
  • כפית סוכר

אופן ההכנה

  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ומשרים אותם במים.
  2. מכינים את המטבלים:
  3. מטבל קוקוס קארי- מתחילים מלטגן את הקארי מעט בשמן ואז מוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים עד להרתחה ואז דקה נוספת רק כדי שהרוטב יסמיך. מורידים מהאש.
  4. מטבל בוטנים ליים- משקשקים בתוך צנצנת את המרכיבים וזה מוכן.
  5. חותכים את הדג באמצע ואז אלכסונים גדולים.
  6. מערבבים את מרכיבי הטמפורה ומכניסים אל הבלילה את הדג.
  7. מטגנים בשמן בטמפ 165-170 מעלות עד הזהבה. תחילה את הצ׳יפס ואז הדג, ואז לקבלת אקסטרה פריכות מטגנים את הצ׳יפס פעם נוספת.
  8. מגישים את הכל יחד ונהנים מארוחה מדהימה וכיפית שגם הילדים הולכים לטרוף!

מתכון לטמפורה במקום קמח טמפורה:

  1. ביצה
  2. 100 גרם קמח
  3. 100 גרם קורנפלור
  4. 2/3 כוס מים (165 מ״ל)
  5. חצי כפית מלח
  6. חצי כפית סוכר

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות