פנקייק:
- כוס וחצי קמח (210 גרם)
- 50 גרם סוכר
- כוס לבן/אשל/רוויון (250 גרם)
- חמאה רכה 50 גרם
- שקית אבקת אפייה 10 גרם
- חצי כפית מחית וניל
- ביצה
קדאיף:
- 100 גרם אטריות קדאיף קצוצות
- 30 גרם חמאה
- כף גדושה מחית פיסטוק
גנאש:
- 100 גרם שוקולד חלב
- שליש כוס שמנת 38%
אופן ההכנה
- מתחילים מהקדאיף:
- קוצצים את האטריות ומטגנים עם חמאה על אש נמוכה עד להזהבה.
- מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים עד שזה אחיד
- עוברים לגנאש:
- מחממים את השמנת ומוזגים על השוקולד.
- מערבבים עד שנוצר גנאש חלק ומניחים בצד
- ולפנקייק:
- מערבבים בקערה את היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
- מוסיפים את הלבן, ביצה ווניל ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים מעט
- יוצקים עם כף או מזלפים עיגולים למחבת.
- ברגע שמופיעות בועות בחלק העליון, זה הזמן להפוך.
- נותנים לזה עד הזהבה ומוציאים.
- עורמים 3 פנקייקים, מעל זה ערימה של קדאיף, גנאש שוקולד, נגיעה של מחית פיסטוק ותותים טריים אם יש 🙂
אהבתם את פנקייק דובאי? הנה פנקייקים נוספים במיוחד בשבילכם
נשמח לקבל הצצה באינסטגרם שלנו למתכוני חג המהממים שלכם!