מצרכים למתכון פנקייק יפני
פנקייק יפני:
- 3 חלבונים
- 2 חלמונים
- 20 גרם חלב (4 כפיות)
- 25 גרם קמח (2 כפות)
- חצי כפית מחית וניל
- 30 גרם סוכר (2 כפות)
פטיסייר וניל מהיר:
- חלמון
- שליש כוס חלב (80 מל)
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- כף שטוחה קורנפלור (10 גרם)
- חצי כפית וניל
- 20 גרם חמאה קרה
אופן ההכנה של פנקייק יפני
- מפרידים 3 ביצים: בקערה אחת 3 חלבונים, ובקערה שניה 2 חלמונים.
חלמון אחד מניחים בצד וישמש אותנו להכנת הקרם בהמשך. - לקערה עם החלמונים נוסיף חלב, וניל וקמח מנופה.
- נערבב היטב לקבלת תערובת אחידה.
- נקציף את החלבונים במהירות איטית עד שמתחיל להיווצר קצף.
מעלים את המהירות לגבוהה ומקציפים תוך כדי שמוסיפים בהדרגה את הסוכר
- מקציפים עד לקבלת פסגות קשות (הקצפה חזקה)
- מעבירים כף מהקצף אל תערובת החלמונים ומערבבים. הדבר יוצר השוואת מרקמים ועוזר באיחוד התערובות.
- מעבירים את התערובת הצהובה אל הקצף ובתנועת קיפול עדינה מאחדים בין התערובות על מנת לא לפגוע באווריריות.
- מעבירים לשק זילוף וחותכים את הפיה בקוטר של 1 סמ.
- מחממים מחבת רחבה (ודאו שיש מכסה מתאים) ומורחים חמאה או שמן. מנקים עודפים כדי להשאיר משטח משומן אך חלק.
- מזלפים 3 יחידות במחבת (כדי שלא יצמדו וכדי שיהיה קל להפוך אותם)
- את הזילוף בונים לגובה: מזלפים עיגול ומעליו עוד אחד וכן הלאה 3-4 קומות כמו קרמבו\ איש שלג.
- על חום בינוני מבשלים עם מכסה סגור למשך 5 דקות
- כשהופכים, התחתית צריכה להיות זהובה והשוליים יציבים ולא דביקים. אם אתם רואים שאתם מתקשים בהפיכה כי לא מספיק מבושל, תמתינו עוד.
- מכניסים מרית מתחת לפנקייק והופכים אותו בעדינות בתנועת החלקה.
- מבשלים למשך 4 דקות (אפשר עם מכסה פתוח או סגור)
- בזמן בישול הפנקייק מכינים קרם פטיסייר. על מחבת נון סטיק מערבבים היטב יחד: חלמון, חלב, סוכר, קורנפלור ווניל לקבלת נוזל חלק
- מדליקים את האש לחום בינוני ומבשלים תוך כדי טריפה מהירה ועקבית עד להסמכה (יכול לקחת 3 דקות). עדיף אש נמוכה ושיקח זמן מאשר אש גבוהה שתשרוף את זה, אז אם אתם מרגישים שזה מסמיך מהר, תנמיכו את האש.
- כשמתקבל קרם חלק, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה. מערבבים עד להמסה מוחלטת של החמאה, היא עוזרת לקרר וגם לתת ברק ומרקם חלק לקרם.
- עורמים את הפנקייק בצלחת.
- מוזגים את הקרם מעל (אפשר להוסיף נגיעות של חלב ולערבב כדי לקבל מרקם רצוי)
- מפזרים כף סוכר מעל ושורפים עם ברנר
זהו! זה מתכון קל ומהיר אך חשוב להיצמד להוראות.
הערות חשובות שכדאי לדעת:
– את הפנקייק היפני חייבים לאכול מיד, אחרת הם מתייבשים.
– את הקרם ניתן לשמור במקרר גם למספר ימים.
– לא ניתן להכין מראש את המסה ולהשתמש בה אחר כך, יש להשתמש בה מיד.