מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מתכון פנקייק יפני

15 דקות / קל /2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פנקייק יפני

מצרכים למתכון פנקייק יפני

פנקייק יפני:

  • 3 חלבונים
  • 2 חלמונים
  • 20 גרם חלב (4 כפיות)
  • 25 גרם קמח (2 כפות)
  • חצי כפית מחית וניל
  • 30 גרם סוכר (2 כפות)

פטיסייר וניל מהיר:

  • חלמון
  • שליש כוס חלב (80 מל)
  • 2 כפות סוכר (30 גרם)
  • כף שטוחה קורנפלור (10 גרם)
  • חצי כפית וניל
  • 20 גרם חמאה קרה

    אופן ההכנה של פנקייק יפני

    1. מפרידים 3 ביצים: בקערה אחת 3 חלבונים, ובקערה שניה 2 חלמונים.
      חלמון אחד מניחים בצד וישמש אותנו להכנת הקרם בהמשך.
    2. לקערה עם החלמונים נוסיף חלב, וניל וקמח מנופה.







    3. נערבב היטב לקבלת תערובת אחידה.

    4. נקציף את החלבונים במהירות איטית עד שמתחיל להיווצר קצף.
      מעלים את המהירות לגבוהה ומקציפים תוך כדי שמוסיפים בהדרגה את הסוכר
    5. מקציפים עד לקבלת פסגות קשות (הקצפה חזקה)
    6. מעבירים כף מהקצף אל תערובת החלמונים ומערבבים. הדבר יוצר השוואת מרקמים ועוזר באיחוד התערובות.

    7. מעבירים את התערובת הצהובה אל הקצף ובתנועת קיפול עדינה מאחדים בין התערובות על מנת לא לפגוע באווריריות.

    8. מעבירים לשק זילוף וחותכים את הפיה בקוטר של 1 סמ.
    9. מחממים מחבת רחבה (ודאו שיש מכסה מתאים) ומורחים חמאה או שמן. מנקים עודפים כדי להשאיר משטח משומן אך חלק.
    10. מזלפים 3 יחידות במחבת (כדי שלא יצמדו וכדי שיהיה קל להפוך אותם)
    11. את הזילוף בונים לגובה: מזלפים עיגול ומעליו עוד אחד וכן הלאה 3-4 קומות כמו קרמבו\ איש שלג.
    12. על חום בינוני מבשלים עם מכסה סגור למשך 5 דקות

    13. כשהופכים, התחתית צריכה להיות זהובה והשוליים יציבים ולא דביקים. אם אתם רואים שאתם מתקשים בהפיכה כי לא מספיק מבושל, תמתינו עוד.
    14. מכניסים מרית מתחת לפנקייק והופכים אותו בעדינות בתנועת החלקה.
    15. מבשלים למשך 4 דקות (אפשר עם מכסה פתוח או סגור)
    16. בזמן בישול הפנקייק מכינים קרם פטיסייר. על מחבת נון סטיק מערבבים היטב יחד: חלמון, חלב, סוכר, קורנפלור ווניל לקבלת נוזל חלק

    17. מדליקים את האש לחום בינוני ומבשלים תוך כדי טריפה מהירה ועקבית עד להסמכה (יכול לקחת 3 דקות). עדיף אש נמוכה ושיקח זמן מאשר אש גבוהה שתשרוף את זה, אז אם אתם מרגישים שזה מסמיך מהר, תנמיכו את האש.

       

    18. כשמתקבל קרם חלק, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה. מערבבים עד להמסה מוחלטת של החמאה, היא עוזרת לקרר וגם לתת ברק ומרקם חלק לקרם.

    19. עורמים את הפנקייק בצלחת.
    20. מוזגים את הקרם מעל (אפשר להוסיף נגיעות של חלב ולערבב כדי לקבל מרקם רצוי)
    21. מפזרים כף סוכר מעל ושורפים עם ברנר

     

    זהו! זה מתכון קל ומהיר אך חשוב להיצמד להוראות.

    הערות חשובות שכדאי לדעת:

    – את הפנקייק היפני חייבים לאכול מיד, אחרת הם מתייבשים.

    – את הקרם ניתן לשמור במקרר גם למספר ימים.

    – לא ניתן להכין מראש את המסה ולהשתמש בה אחר כך, יש להשתמש בה מיד.