מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פרעצל

שעתיים / קל / 4 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פרעצל

מצרכים

  • כוס מים חמימים (250 מ״ל)
  • 4 כפות סוכר חום (70 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • 4 כוסות קמח (560 גרם)
  • 2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • ביצה L
  • לקישוט:
  • ביצה להברשה
  • מלח גס
  • שומשום
  • זעתר

אופן ההכנה

אל כלי נכניס את המים, הסוכר והשמרים. נערבב וניתן לשכבת קצף לבן להיווצר במשך 5 דקות.

נעביר לקערת מיקסר ונוסיף את הקמח, מלח, חמאה וביצה

נלוש למשך 5 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך וחלק אך לא דביק למגע.

נעביר את הבצק לקערה. נכסה ונתפיח למשך שעה.

כעבור שעה, נחלק את הבצק ל- 8 כדורים שווים.

ניצור רצועה דקה מכל עיגול

ונגלגל בדיוק לפי השלבים שבסרטון, זה באמת קל!

ראשית יוצרים 🎗️

ואז עושים עוד הברגה

את הקצוות מעלים למעלה

ואז הופכים

נרתיח מים בסיר

ומבלי להתפיח שנית, נכניס כל אחד מהם למשך 30 שניות לבישול ונוציא לתבנית.

נמרח ביצה שתכסה את כל המאפה. חשוב להשקיע במריחה, זה ישפיע על הנראות הסופית.

נפזר מעל תוספות כמו מלח גס, שומשום או זעתר (או הכל 😉 )

נאפה בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה או עד שמתקבל הצבע הרצוי.

אתם כנראה תתנפלו על זה ישר ביציאה מהתנור, זה מה שאנחנו עשינו 🙂

בתאבון 🙂