מצרכים
לקפקייקס:
- כוס וחצי קמח
- 3/4 כוס סוכר
- שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן
- 1 ביצה L
- 1/3 כוס חלב
קרם חמאה:
- 200 גרם חמאה בטמפ החדר
- 400 גרם אבקת סוכר
- 3 כפות חלב
אופן ההכנה
קאפקייק:
- נכסה שקעים של תבנית קאפקייקס עם תחתיות.
- נכין את הבלילה על ידי עיבוד כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
- טיפ 1: המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר- כך מתערבבים בצורה אחידה יותר.
- טיפ 2: על מנת לא לפתח גלוטן, וכן לקבל מרקם פירורי של עוגה בחושה, אנחנו צריכים לעבד לזמן המינימלי.
- מוזגים מהבלילה אל תוך השקעים שבתבנית עד 3/4 גובה
- אופים למשך 25 דקות על 170 מעלות סטטי.
קרם חמאה:
- מתחילים מלהקציף את החמאה עד שמתקבל מרקם אוורירי.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים יחד עד קרם חלק. מתחילים ממהירות איטית כדי שלא יהיה ענן של סוכר, ואז מעלים עוצמה.
- מוסיפים את החלב ומקציפים עד הטמעה שלו.
- לוקחים חצי כוס מהקרם ושומרים בצד.
- לקרם שנשאר בקערה מוסיפים צבע מאכל, כל פעם בכמות קטנה מאוד (אם תגזימו לא יהיה איך להחזיר את הגלגל, אז עדיף להוסיף במידת הצורך) ונערבב בעזרת לקקן כדי להפוך את התערובת לחלקה ולצבע להיטמע.
- אל הקרם ששמנו בצד נוסיף כפית אבקת קקאו כדי שתהיה כהה מאוד (ניתן להוסיף גם צבע מאכל שחור).
- את התערובת הצבעונית מעבירים לשק זילוף (רצוי להוסיף צנתר חלק) ומזלפים בצורת קצפת.
- מקשטים בסוכריות
- עוברים עם הקרם הכהה בזרם דק סביב כל קווי המתאר ואז מתקבלת האשליה של הציור.
- מומלץ לנעוץ דובדבן ממותק בראש ולעבור גם סביב קווי המתאר שלו.