מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קארי ירוק עם פרגית וחצילים

60 דקות / בינוני / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

בסיס לקארי:

תוספות:

  • 400 גרם פרגית
  • חצי אריזת פטריות שמפיניון חצויות
  • כוסברה
  • תפרחת בזיליקום

חציל קריספי:

  • חציל גדול
  • 50 גרם קורנפלור לציפוי

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון טוחנים פלפלים, בצל סגול ובזיליקום ומניחים בצד.
  2. מקפיצים את הפרגית חתוכה לקוביות ומוציאים החוצה.
  3. לאותו ווק מוסיפים מעט שמן ומטגנים את השום, מוסיפים מחית קארי ירוק, ואת הבסיס לקארי שהכנו בהתחלה.
  4. מוסיפים קרם קוקוס, מים, רוטב דגים וכלי קפיר ליים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הפרגית והפטריות ומבשלים למשך 30 דקות עד לצמצום.
  6. מוסיפים את החציל הקריספי ומגישים.
  7. מקשטים בחופן עלי כוסברה ותפרחת בזיליקום.
  8. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

חציל קריספי:

  1. מקלפים חציל וחותכים לקוביות שוות בגודלן (2x2x2)
  2. משרים את הקוביות במים למשך חצי שעה. עדיף להניח מעל משהו שישקיע את החצילים שלא יצופו.
  3. מסננים את הנוזלים
  4. מצפים את החצילים היטב בקורנפלור.
  5. מטגנים בשמן חם עד להשחמה.
  6. מוציאים החוצה למסננת או רשת כדי לא לאבד פריכות.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות