מצרכים
כרוב:
- 4 כרוב סיני קטן
- קילו (5 כוסות) מלח גס
תיבול:
- בצל לבן
- צרור בצל ירוק- חתוך לרצועות של 4 ס״מ
- אצבע ג׳ינג׳ר
- 2 תפוחים
- 3 אגסים
- 20 שיני שום
- קולורבי קטן
- אצת קומבו
- 5 פטריות שיטאקי
- 3 כפות קמח אורז דביק
- 3 כוסות אבקת צ׳ילי חריף קוריאני
- 2/3 כוסות רוטב דגים (170 מ״ל)
אופן ההכנה
- לכלי גדול נמזוג 4 ליטר מים ונמיס בתוכם 2 כוסות מלח גס.
- חוצים את הכרובים ומכניסים אותם למי המלח.
- לכלי נוסף נכניס 3 כוסות מלח גס
- נעביר את הכרוב מהמים אל המלח ומחדירים מלח היטב בין העלים.
- מוזגים מעל הכרוב את המים שנותרו.
- משרים למשך 4 שעות, כאשר כל שעה הופכים.
- שוטפים את הכרוב היטב מהמלח ומניחים במסננת למשך 3 שעות כדי שיכיר כמה שיותר נוזלים.
- בזמן הזה מכינים את התיבול:
- מוזגים לסיר ליטר מים, ומוסיפים פטריות שיטאקי ואצת קומבו.
- כשהמים רותחים מוציאים מהם את התוכן
- מוסיפים קמח אורז דביק וטוחנים היטב
- מבשלים למשך כמה דקות נוספות על אש נמוכה תוך ערבוב כדי שהנוזל יצטמצם מעט, מניחים לו להתקרר.
- טוחנים יחד: בצל, ג׳ינג׳ר, תפוחים, אגסים, שום וקולורבי.
- מוסיפים אבקת צ׳ילי קוריאנית, בצל ירוק, רוטב דגים ואת הנוזל הדייסתי שהתקרר, ומערבבים היטב יחד.
- מורחים את המלית בין העלים של הכרוב
- סוחטים את הכרוב ומניחים בתוך צנצנת או קופסה בצורה צפופה.
- ברור שזה טעים מיד אבל רק אחרי שבוע זה תסס ומוכן כמו שזה צריך להיות.