מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קימצ׳י קוריאני

8 שעות / מתקדם / 4 כרובים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
קימצ'י קוריאני

מצרכים

כרוב:

  • 4 כרוב סיני קטן
  • קילו (5 כוסות) מלח גס 

תיבול:

  • בצל לבן
  • צרור בצל ירוק- חתוך לרצועות של 4 ס״מ 
  • אצבע ג׳ינג׳ר 
  • 2 תפוחים
  • 3 אגסים
  • 20 שיני שום
  • קולורבי קטן
  • אצת קומבו
  • 5 פטריות שיטאקי
  • 3 כפות קמח אורז דביק
  • 3 כוסות אבקת צ׳ילי חריף קוריאני
  • 2/3 כוסות רוטב דגים (170 מ״ל)

    אופן ההכנה

    1. לכלי גדול נמזוג 4 ליטר מים ונמיס בתוכם 2 כוסות מלח גס. 
    2. חוצים את הכרובים ומכניסים אותם למי המלח.
    3. לכלי נוסף נכניס 3 כוסות מלח גס 
    4. נעביר את הכרוב מהמים אל המלח ומחדירים מלח היטב בין העלים.
    5. מוזגים מעל הכרוב את המים שנותרו.
    6. משרים למשך 4 שעות, כאשר כל שעה הופכים.
    7. שוטפים את הכרוב היטב מהמלח ומניחים במסננת למשך 3 שעות כדי שיכיר כמה שיותר נוזלים.
    8. בזמן הזה מכינים את התיבול:
    9. מוזגים לסיר ליטר מים, ומוסיפים פטריות שיטאקי ואצת קומבו.
    10. כשהמים רותחים מוציאים מהם את התוכן
    11. מוסיפים קמח אורז דביק וטוחנים היטב
    12. מבשלים למשך כמה דקות נוספות על אש נמוכה תוך ערבוב כדי שהנוזל יצטמצם מעט, מניחים לו להתקרר.
    13. טוחנים יחד: בצל, ג׳ינג׳ר, תפוחים, אגסים, שום וקולורבי.
    14. מוסיפים אבקת צ׳ילי קוריאנית, בצל ירוק, רוטב דגים ואת הנוזל הדייסתי שהתקרר, ומערבבים היטב יחד.
    15. מורחים את המלית בין העלים של הכרוב
    16. סוחטים את הכרוב ומניחים בתוך צנצנת או קופסה בצורה צפופה.
    17. ברור שזה טעים מיד אבל רק אחרי שבוע זה תסס ומוכן כמו שזה צריך להיות.