מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קיש כרישה

שעה / בינוני / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו
קיש כרישה של שחר ואורן

מצרכים

  • תבנית לקיש בקוטר 20 סמ
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • כפית מלח
  • 180 גרם חמאה קרה
  • 2 כפות מים קרים

למלית:

  • שקית כרישה של סנפרוסט (600 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם פרמזן מגורד
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה

  1. – מבשלים את הכרישה עם החמאה עד שמצטמצמת ומזהיבה ומורידים מהגז.
  2. – מערבבים את כל חומרי המלית יחד עם הכרישה שהתקררה ומניחים בצד.
  3. – מכינים את הבצק על ידי עיבוד קמח, חמאה ומלח יחד עד קבלת פירורים, ואז מוסיפים מים רק עד איחוד לפירורים גדולים.
  4. – משטחים את הבצק בין ניירות אפייה לעובי 4-5 מ״מ וחותכים עיגול גדול מעט יותר מהכלי בו נאפה.
  5. – נניח את הבצק בכלי ונהדק את הצדדים, החתיך עודפים בשוליים.
  6. – נמזוג את המלית על הבצק.
  7. – נאפה על חום 170 מעלות למשך 40 דקות עד שמתקבל צבע שחום יפה.
  8. – מניחים לקירור על השיש לחצי שעה ואז מחלצים את התבנית וטורפים 🙂

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות