מצרכים
- כוס וחצי מים פושרים (375 מ”ל)
- 4 כוסות קמח לחם (560 גרם)
- 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
- כפית גדושה מלח (8 גרם)
- כפית גדושה סוכר (8 גרם)
- שמן זית
אופן ההכנה
- אל כוס נכניס מים חמימים סוכר ושמרים וניתן להם לעמוד מספר דקות עד שהשמרים מתמוססים במים ונוצר קצף מעל.
- נוסיף את הקמח והמלח ונתחיל בלישה איטית למשך 3 דקות.
- נעלה את המהירות לגבוהה לעוד כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.
- נקמח קערה ונעביר את הבצק, נכסה ונתפיח למשך שעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומלחקים ל-4 חלקים
- מכל חלק יוצרים כדור ע”י מתיחה של הקצוות למרכז, מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהצד הצבוט כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה.
- נכסה במגבת ונתפיח לעוד שעה.
- נחמם תנור ל 200 מעלות .
- נמזוג מעט שמן זית מעל כל כדור בצק ונמרח עם מברשת בעדינות, הקפידו על מריחה אדיחה, זה ישפיע על הצבע לאחר האפייה.
- נאפה כ-30 דקות עד שהלחם מזהיב (שימו לב כי זמני האפייה משתנים מתנור לתנור וחושב להשגיח על הלחם)
- אנחנו יודעים שקשה להתאפק, אבל תנו ללחם כמה דקות בחוץ לפני שנפתח אותו 😉
- הכינו מרק מפנק.
- הוריד את הכיפה העליונה של הלחם, ורוקנו את התוכן שלו בעזרת האצבעות.
- מזגו את המרק פנימה.
- ובתאבון 🙂