מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קציצות ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

שעה / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
קציצות ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

מצרכים

קציצות:

  • חצי ק״ג בשר טחון
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • רבע צרור כוסברה
  • בצל גדול
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שום גבישי
  • חצי כוס פירורי לחם/ קמח מצה
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות שמן זית

רוטב:

  • בצל גדול
  • 2 פחיות עגבניות מגורדות/ מרוסקות/ חתוכות..
  • 2 רסק עגבניות קטן
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שום גבישי
  • כפית שטוחה כמון
  • כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • תפרחות של נענע
  • 3 תפוחי אדמה

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הירק ומגרדים את הבצל
  2. מערבבים את כל מרכיבי הקציצה ובעזרת ידיים רטובות מגלגלים.
  3. מטגנים את הקציצות ומניחים בצד.
  4. מכינים את הרוטב:
  5. מטגנים קלות בצל
  6. מוסיפים אליו את העגבניות וכל התיבול ומערבבים.
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה ומתקנים תוך כדי אם צריך להוסיף עוד מים.
  8. מוסיפים את הקציצות ומשקיעים אותן בתוך הרוטב.
  9. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים ובינתיים מכינים אורז לבן בצד 🙂