מצרכים
קציצות:
- חצי ק״ג בשר טחון
- רבע צרור פטרוזיליה
- רבע צרור כוסברה
- בצל גדול
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית שום גבישי
- חצי כוס פירורי לחם/ קמח מצה
- 2 כפות מים
- 2 כפות שמן זית
רוטב:
- בצל גדול
- 2 פחיות עגבניות מגורדות/ מרוסקות/ חתוכות..
- 2 רסק עגבניות קטן
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית שום גבישי
- כפית שטוחה כמון
- כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- כפית שטוחה פפריקה חריפה
- תפרחות של נענע
- 3 תפוחי אדמה
אופן ההכנה
- קוצצים את הירק ומגרדים את הבצל
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצה ובעזרת ידיים רטובות מגלגלים.
- מטגנים את הקציצות ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב:
- מטגנים קלות בצל
- מוסיפים אליו את העגבניות וכל התיבול ומערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומתקנים תוך כדי אם צריך להוסיף עוד מים.
- מוסיפים את הקציצות ומשקיעים אותן בתוך הרוטב.
- מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים ובינתיים מכינים אורז לבן בצד 🙂