התפנקו בקראק פאי המפורסם! קינוח כל כך ממכר שקשה לעצור רק בפרוסה אחת! קבלו קראק פאי מתכון קסום ובלתי נשכח עם מילוי דביק וחמאתי וקרום שיבולת שועל זהוב שנמס בפה.הקינוח זכה למעמד האגדי בזכות האיזון הייחודי שלה בין טעמים מתוקים ומלוחים, מה שהופך כל ביס לחלום.
קראק פאי מתכון שיגרום לכם להתמכר
מצרכים
עוגיה:
- 65 גרם חמאה
- 60 גרם סוכר חום כהה
- ביצה
- 70 גרם קמח (חצי כוס)
- 70 גרם שיבולת שועל דקה (חצי כוס)
- קמצוץ מלח
- רבע כפית אבקת אפיה
*50 גרם חמאה נוספים לטחון עם העוגיה
מילוי:
- 4 חלמונים
- 80 מ״ל שמנת להקצפה
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם סוכר חום כהה
- מעט מלח
- 100 גרם חמאה
- כפית מחית וניל
אופן ההכנה של הקראק פאי הממכר
- מתחילים מהבצק:
- מקציפים יחד חמאה וסוכר עד לאיחוד ואז מוסיפים ביצה עד הטמעה מלאה.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים עד לאיחוד
- משטחים בצורה אחידה על נייר אפיה ואופים 20 דקות בחום 160 מעלות.
- נותנים לעוגיה להתקרר לחלוטין
- טוחנים את העוגיה עם חמאה עד לקבלת פירורים קטנים.
- את הפירורים מסדרים בתוך תבנית פאי (20-24 ס״מ, זה תלוי בגובה שאתם רוצים לקבל)
- מכיניח את המלית:
- בקערה מעבדים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה.
- מוזגים את המסה על הקלתית ושולחים לאפיה
- אופים בחום 160 מעלות למשך 40 דקות.
- נותנים לפרי להתקרר מחוץ לתנור ואז שולחים למקרר לכמה שעות.
- מומלץ להגיש עם גלידה ומזרק אינסולין