מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

קרואסון חמאה

יממה / קשה מאוד / 10 קרואסונים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
קרואסון חמאה של שחר ואורן

מצרכים

לבצק:

  • חצי כוס מים חמימים (125 מל)
  • 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
  • רבע כוס סוכר לבן (50 גרם)
  • 5 כוסות קמח לחם (700 גרם)
  • כוס חלב בטמפ החדר (250 מל)
  • 40 גרם חמאה רכה
  • כף מלח (15 גרם)

חמאה לקיפול:

  • 200 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 20 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 20 גרם קמח
  • (זו לא טעות שזה כתוב פעמיים)

אופן ההכנה

  1. מערבבים שמרים וסוכר במים, מניחים עד לקבלת קצף.
  2. מוזגים אל קערת מיקסר ומוסיפים את מצרכי הבצק, לשים עד בצק אחיד. הוא לא צריך להיות חלק וזה בסדר שיש בוגושים הם יעלמו בקיפולים. ניתן ללוש ידנית.
  3. מכסים את הבצק, נותנים לו חצי שעה בטמפ החדר ומעבירים לעוד שעה במקרר.
  4. כשהבצק נח מכינים חמאה לקיפולים:
  5. מערבבים את החמאה הרכה והקמח עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מניחים את החמאה על נייר אפייה ומקפלים אותו בצדדים קיפול כפול הופכים ועם מערוך מפזרים את החמאה לשכבהישרה ואחידה.
  7. מכינים עוד אחד ושולחים את שני דפי החמאה לקירור של שעה.
  8. מקמחים את המשטח ולאורך כל התהליך חייבים לעבוד על משטח מקומח כדי שהבצק לא יידבק ולא יקרעו השכבות.
  9. מרדדים את הבצק לארוך של 1.5 פעמים מהאורך החמאה המרודדת.
  10. מניחים את החמאה הקרה על ה-2/3 התחתונים של הבצק כך שנשאר 1/3 בצק חשוף, עם חום כף היד משפשפיםאת הנייר ואז הוא מתקלף בקלות מהחמאה.
  11. מקפלים את החלק החשוף על החמאה, ואז משלימים עוד קיפול.
  12. מסובבים את הבצק ב 90 מעלות, מרדדים, ומקפלים שוב שליש על שליש.
  13. מכסים ושולחים את הבצק למקרר למנוחה של שעה.
  14. עכשיו נכניס את החמאה השניה בדיוק באותה צורה מרדדים את הבצק לארוך 1.5 פעמים מגובה החמאה, מקפלים, מסובבים ב 90 מעלות, מרדדים ומקפלים שוב שליש על שליש.
  15. הבצק מוכן!
  16. מקררים שעתיים. שהוא קר עובדים איתו בקלות וללא חשש שהחמאה תימס ותינזל.
  17. מרדדים את הבצק תחילה לאורך 30 סמ, מסובבים ב-90 מעלות ומרדדים אותו עד לעובי 3-4 מ״מ.
  18. חותכים את המסגרת ונשארים עם מלבן יפה.
  19. נפתרים מכל עודפי הקמח ובאמצעות מברשת. אם הבצק מתחמם ולא נוח לעבודה, תכניסו שוב למקרר.
  20. מסמנים על הבצק רווחים של 10 סמ, כנסו להיילייט להסבר מפורט.
  21. אחרי שמסמנים, חותכים משולשים.
  22. לוקחים כל משולש ומותחים בעדינות, מתחילים לגלגל תוך הקפדה בהתחלה על בסיס ישר.
  23. לוודא שאנחנו מניחים את הקרואסון כאשר השפיץ בתחתית, ככה הקרואסון לא ייפתח.
  24. מסדרים את הקרואסונים בתבנית עם מרווחים גדולים ושולחים להתפחה עד להכפלת נפח.
  25. ההתפחה צריכה להיות בסביבה חמימה ולחה, אך לא חמה מדי, כיוון שהחמאה עלולה לנזול החוצה.
  26. מורחים ביצה בעדינות בצורה אחידה ומושקעת כיוון שזה משפיע על הנראות של המאפה אחרי האפייה.
  27. אופים על 200 מעלות סטטי למשך 20-25 דקות עד שהקרואסון מזהיב לחלוטין.
  28. חכו מעט שיתקרר לפני שאוכלים 🙂